Onlinovka ARK: Survival Evolved připomíná Turoka a nechá vás létat na dinosaurech
zdroj: tisková zpráva

Onlinovka ARK: Survival Evolved připomíná Turoka a nechá vás létat na dinosaurech

12. 5. 2015 13:40 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Během začátku června na Steam v rámci early access zavítá zajímavý MMO titul ARK: Survival Evolved. Ten ze všeho nejvíce připomíná stařičké Turoky, neboť hra není zasazená nikam jinam, než do ještěry obývaného pravěku a její náplní je přežití ve světě ovládaném dinosaury. ARK však není jen obyčejnou střílečkou – do světa plného ostrých zubů a drápů se budetee moci vrhnout spolu se svými kamarády. ARK je totiž survival MMO. Podívat se hře na zoubek můžete v přiloženém traileru.

Titul pochází z dílen nezávislého studia Wildcard, které jej plánuje vydat na Xbox One, PlayStation 4, PC, Mac a Linux. První hráči se budou moci vydat na průzkum světa již 2. června, a to právě v rámci předběžného přístupu. Na začátku se hráči ocitnou na neznámém ostrově, nazí a beze všeho. Úkolem bude, kromě samotného přežití, také snaha něco vyrobit, ulovit, sesbírat, ale také vyzkoumat určitou technologii či si postavit bezpečné přístřeší. Okolní dinosauří potvory ovšem nepůjde jen střílet, můžete je i zkrotit – pokud se to povede, na daném exempláři se můžete projekt a nebo i proletět. V plné hře jich bude na 70 druhů, v early access verzi na tři desítky.

Ve hře nechybí ani komplexní RPG systém a jelikož se jedná o MMO, na své si pochopitelně přijdou i společensky ladění hráči. Shlukovat se budou moci do kmenů, v nichž pak soupeří o území s ostatními znepřátelenými kmeny. Ve vší té snaze však není radno zapomínat na element přežití – vedle bojování je třeba také jíst a pít, což je problém, s nímž vám pomůže třeba farmaření. Tak snad vám zahrádku nerozhrabe nějaký tyranosaurus.

A až budou dost zkušení a bohatí, hráči se mohou pokusit vyvolat jednu z bájných dinosauřích bestií – stačí přinést vhodný obětní předmět na správné místo a pokochat se vyvoláním božské bytosti se speciálními schopnostmi. Jejich poražení je oním kýženým endgame obsahem pro ty nejzkušenější. Vrhnout se do takových soubojů budeme moci v plné verzi hry až někdy v roce 2016, a to dokonce i za podpory systémů virtuální reality pro jednotlivé platfromy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články