zdroj: Arkane Studios

Odkud se vzali upíři v Redfall? Podívejte se na příběhový trailer

17. 3. 2023 10:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Příběhové pozadí upírské kooperativní akce Redfall od studia Arkane nebude mít klasickou zápletku o probuzení prastarých upírů či jejich vychytralé infiltraci do všech vrstev společnosti. Z nového traileru, na který se můžete podívat výše, totiž vyplývá, že za žíznivou zkázou ostrůvku Redfall stojí pokřivená věda a nenasytná korporace.

Jaký by byl svět bez nemocí, postižení a smrti? Jakou svobodu by mohli mít lidé, které vyléčíte jedinou kapkou krve? To se nejspíš nikdy nedozvíme, protože zázračné léčivé tělesné tekutiny nejmenované dívky se jako první zmocnila společnost Aevum. Nenasytná korporace, která žízní po nesmrtelnosti. A samozřejmě, že pokusy zbohatnout na zázračném léku, se vymknou kontrole a pošlou celé massachusettské městečko vstříc apokalypse. Tedy spíše vstříc hejnu krvežíznivých zmutovaných upírů.

Těm bude vládnout (minimálně) čtveřice odhalených bossů. Jejich role v krvavém potravinovém řetězci sice není upřesněna, ale klidně bych si vsadil, že každý bude panovat jiné čtvrti rozervaného Redfallu. S až dalšími třemi dalšími hráči naostříte kůly a napumpujete brokovnice proti Dutému muži, Krvavém Tomovi, Slečně Šepot a Černému slunci – upírským bohům stvořeným vědou.

Trailer předvádí řízný mix klasické hratelnosti titulů studia Arkane. To znamená bryskní pohyb, originální speciální schopnosti jako neviditelnost nebo povolávání havranů a v neposlední řadě explozivní akci. V jádru bude totiž Redfall střílečkou bez kompromisů. Tedy pokud nepočítáte jako kompromis fakt, že budete muset být neustále online, i když hodláte hrát sami. Což bude dle vývojářů naprosto plnohodnotný způsob, jak se do upíří čistky pustit.

Redfall vychází 2. května exkluzivně na PC a Xbox Series. Od prvního dne bude k dispozici také v předplatném Game Pass.

Nejnovější články