zdroj: Square Enix

Nový trailer dává nahlédnout do příběhového pozadí Final Fantasy XVI

21. 10. 2022 12:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Chystané Final Fantasy XVI se nám připomíná v pořadí třetím trailerem, jehož více než čtyři minuty se z valné většiny soustředí na přiblížení zákonitostí umírajícího světa Valisthea. Ten je postupně pohlcovaný temnotou, pro sérii ikonické krystaly jsou v ohrožení a vůdci pěti národů musejí jednat.

Video se zaměřuje na takzvané Dominanty – obyčejné smrtelníky, kteří byli obdaření neobyčejnou mocí bytostí zvaných Eikoni. Někteří takové osoby obdivují, jiní se před nimi třesou hrůzou, jelikož člověk s takovou mocí může být schopný čehokoliv.

Trailer je plný představovaček nejrůznějších postav, výjevů fantastických staveb, a nechybí dokonce troška té akce, v níž můžete spatřit hlavní postavu hry Clivea Rosefielda v boji s Garudou. Z blogového příspěvku PlayStationu se od šéfa vývoje Hirošiho Takaie nad rámec traileru dozvídáme, že je vývoj hry v cílové rovince a tvůrci právě teď debugují, ladí, optimalizují, leští a tak podobně.

Final Fantasy XVI vyjde v létě příštího roku exkluzivně na PlayStationu 5. Po uplynutí šesti měsíců od vydání exkluzivita skončí a hra bude moct vyjít i na dalších platformách.

Nejnovější články