Nový román ze světa Halo dláždí cestu ke čtyřce
zdroj: tisková zpráva

Nový román ze světa Halo dláždí cestu ke čtyřce

9. 5. 2012 11:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Doprovodné knihy, které rozšiřují herní universa, bývají určitě zajímavým zdrojem...

Doprovodné knihy, které rozšiřují herní universa, bývají určitě zajímavým zdrojem informací, ale kvalitativně jsou na tom přinejlepším velmi nevyrovnaně. Romány, které patřily k sérii Halo, byly celkem jasným příkladem, kdy kvalita kolísala dle právě zvoleného autora, ale určitě jste nemohli říct, že by nerozšířily obzory o dané válce. Takže mnohé z vás jistě potěší zpráva, že byl oznámen nový román.


Jeho název je The Thursday War a bude samozřejmě vázán k Halo 4. Navazovat bude těsně na události knihy Halo: Glasslands, která u nás ještě nestihla vyjít. Oč v ní jde? Panuje velmi křehké příměří mezi lidmi a Covenantem, přičemž malá separatistická skupina Sangheili (Elites) chce vyvolat válku a některé pozemské komunity odmítají dosavadní vládu. A k tomu je tu ONI, které jde tvrdě za technologií Forerunnerů.

Knihu napsala osvědčená autorka Karen Traviss, která stojí třeba za poměrně povedenými romány ze světa Gears of War (a šéfovala tvorbě scénáře třetího dílu) a nakoukla i do Star Wars universa. Navíc, je to jedna z mála autorů tohoto typu, která zvládla napsat i vlastní, původní svět a není to propadák. Thursday War by tedy mohl být dobrý odrazový můstek k událostem v Halo 4. V zahraničí vyjde kniha 2. října, u nás, kdoví kdy. Většinou se ale, byť zpožděné, tyto tituly u nás objevují.

Nejnovější články