zdroj: Sony

Nový Resident Evil se jmenuje Village a přináší vlkodlaky a čarodějnice

12. 6. 2020 1:04 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Sony během svého streamu představila trailer na chystaný nový díl ze série Resident Evil. Jak se zdá, leaky z letošního dubna měly v lecčems pravdu. Hra se skutečně jmenuje Village a znovu tu převezmeme roli Ethana – tedy hlavního hrdiny z Resident Evil 7.

Stejně jako minule budeme hrát z pohledu první osoby, ovšem tentokrát nás nečekají stísněné koridory, nýbrž strašidelná vesnice. Jak moc strašidelná? No, vypadá to trochu jako Červená karkulka na entou. Vlkodlaci, děsiví vesničané, ženy v černém viktoriánském oblečení…

I přes velmi historicky vypadající zasazení se děj odehrává jen pár let po událostech Resident Evil 7 Biohazard. Ethan a Mia žijí poklidný život, když tu se na scéně objeví Chris Redfield. Co přesně se stane, si autoři zatím nechávají pro sebe (byť trailer zcela nekompromisně naznačuje, že Chris možná zabije Miu…?).

Ethan se každopádně díky Chrisovi dostane do vesnice, která propůjčila nové hře název (nemůžu si pomoct, ale trochu to připomíná prostředí z Resident Evil IV). Podle autorů se máme těšit na trochu jiné pojetí hratelnosti, než tomu bylo v případě sedmičky. Podle blogového příspěvku na oficiálních stránkách se zdá, že tu půjde především o prozkoumávání okolí, sbírání surovin a snahu vyhnout se nepřátelům. Víc než na klasické lekačky a až silenthillovskou atmosféru ze sedmičky autoři sázejí na návrat ke kořenům.

Ve videu, které vyšlo na oficiálním kanále Resident Evil po vydání traileru, také autoři strávili dobrou třetinu povídáním o tom, jak je skvělé, že název hry sám o sobě představuje římskou osmičku. Krom toho představili i trochu blíže vylepšení jejich domácího RE enginu, na kterém hra poběží. Žádné loadingy, čistá grafika a krásná podívaná.

Na závěr pak trochu poškládlili fanoušky tím, že jeden z obrázků prozrazuje mnohem víc, než se možná zdá. Připravte se tak na tunu teorií! Víc informací o hře se máme dozvědět na konci léta. Hra samotná je naplánovaná na rok 2021, a to pro PlayStation 5, Xbox Series X a Steam.  

 

Nejnovější články