zdroj: Nintendo

Nový Metroid Dread se vrací k plošinovkovým kořenům série

16. 6. 2021 14:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nintendo během E3 v roce 2017 prozradilo, že se pracuje na pokračování série Metroid s podtitulem Prime 4. Bylo to poprvé a naposledy, co jsme o hře slyšeli. Nic na tom nezměnila ani letošní E3, přestože se Metroid ukázal, ale ukázal se úplně jiný Metroid, který nakonec vyjde dřív než očekávaný Prime 4.

Metroid Dread je svým způsobem návratem ke kořenům, protože je na rozdíl od série Prime 2D plošinovkou. Ve hře bude ikonickou hlavní hrdinku Samus pronásledovat jakýsi robot a zdá se, že akce bude díky tomu mít pořádný spád.

Z příběhového hlediska má jít o zakončení příběhu započatého v úplně prvním dílu série z roku 1986, k čemuž se schyluje už opravdu hodně dlouho. První zmínky o Metroid Dread se totiž datují do roku 2005 a hra se později znovu vynořila ještě v letech 2007 a 2009, načež se po ní úplně slehla zem (historii shrnuli ve Forbesu).

Nakonec jsme se ale dočkali. Je docela pravděpodobné, že letošní Metroid Dread nemá s předchozími iteracemi mnoho společného, ale stejně se asi nikdy nedozvíme, jak by hra vypadala, kdyby vyšla třeba před deseti lety. Teď vypadá skvěle a mohlo by jít o další velký zářez konzole Switch.

Datum vydání připadá na 8. října.

Nejnovější články