Nový balíček do Total War: Attila přináší pouštní národy pro fajnšmekry
zdroj: tisková zpráva

Nový balíček do Total War: Attila přináší pouštní národy pro fajnšmekry

9. 9. 2015 11:05 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tohle je poměrně překvapení. Nové DLC Empires of Sand s národy pro Total War: Attila se totiž zaměřuje na národy, které se nachází kolem jižní části Rudého moře. Jsem si celkem jistý, že většina hráčů o nich v životě neslyšela, ale někdo, kdo se danou dobou a místem alespoň chvíli zabýval je jistě ocení. Novou trojicí „pouštních“ národů jsou Tanúchovci, Chimjárové a království Aksum. Společně s nimi se představí i nové jednotky a také systém náboženského dualismu.

Jelikož se totiž Attila odehrává v době, kdy se expandující křesťanství potýká s dalšími věroukami, i zde dochází ke střetu monoteismu s polyteismem. Kdo ale o těchto státních útvarech neslyšel možná bude překvapený tím, jaká náboženství zde najde. Aksumské království se nachází v oblasti dnešní Etiopie, přičemž za jeho založením nejspíše stojí afrikanizovaní Arabové. Zároveň jde o důvod, proč je i dnes Etiopie křesťanským královstvím. Proto budete mít na výběr mezi křesťanstvím a semitským pohanstvím.

Chimjár je arabské či spíše semitské království, které se rozkládalo přibližně na území dnešního Jemenu. Kromě semitského polyteismu je druhou možností víry pro změnu judaismus, protože zde dlouho vládla židovská dynastie, dokud ji nezlikvidovali křesťanští sousedé. Tanúchovci pak budou k dispozici v podobě hordy, přičemž jde o konfederaci arabských kmenů, které nadšeně přijaly za své křesťanství. Šlo o spojence Říma, přičemž nejvýraznější je asi pomoc Tanúchovců, kdy poslali velký jízdní kontingent, který pomohl zastavit expandující Góty.

Náboženství v rámci DLC bude hrát větší roli, protože se od něj budou odvozovat řetězce budov, které se liší podle toho, jakou cestu si zvolíte. Náboženství samozřejmě bude hrát svou roli i ve vyjednávání, ale taktéž podle toho, jaké bude vaše náboženství se také změní podmínky vítězství. Prostě, podle volby náboženství se může zcela radikálně měnit styl hraní za daný národ.

Národy se budou lišit samozřejmě na bojišti a to i podle toho, jakým náboženským směrem se dívá váš národ.. Tanúchovci se spoléhají na rychlou, efektivní jízdu a pěší kopiníky, jež ale můžete posílit jednotkami z římských posádek. Aksum bude mít hodně exotických jednotek, ovšem to, zda bude spíše jízdní či pěší se odvodí podle toho, zda půjde křesťanskou či polyteistickou cestou. Chimjárové sází na velbloudy jako jízdu, ale kupříkladu, pokud se vydáte cestou pohanství, dostanete k ruce jednotku vyvolených 80 elitních bojovníků a pro vyznavače judaismu Sahnegohrim, těžká obranná pěchota. Empire of Sansd vyjde 15. září a bude stát 7,5 eura.

zdroj: Archiv

Nejnovější články