Nobuo Uemacu už zřejmě nesloží soundtrack pro celou hru
zdroj: David Wolff-Patrick/Redferns/Getty Images

Nobuo Uemacu už zřejmě nesloží soundtrack pro celou hru

27. 2. 2024 13:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Dvorní skladatel série Final Fantasy, Nobuo Uemacu, už dle svých slov nejspíš nesloží kompletní soundtrack pro žádnou další hru. Řekl to v rozhovoru pro německý server Zeit Online.

„Co se týče Final Fantasy, stále jsem součástí tvůrčího procesu titulních motivů. Ale nemyslím si, že ještě někdy složím hudbu pro celou hru,“ uvedl Uemacu, kterému se ve fanouškovských kruzích často přezdívá Beethoven herní hudby.

„Při skládání soundtracku musíte jet na plný plyn dva, tři roky. A myslím, že na to už nemám dost fyzických ani mentálních sil. Myslím, že čas, který ještě mám, raději využiju na jiné projekty, které miluji. Skládání hudby pro Merregnon nebo moji kapela Uematsu Nobuo conTIKI,“ vysvětlil skladatel, který v březnu oslaví 65. narozeniny.

Vedle orchestrální skladby Merregnon: Heart of Ice, kterou už ve čtvrtek uvede filharmonie v německém Ludwigshafenu, Uematsu v nedávné době složil hlavní motiv pro Final Fantasy VII: Rebirth. Vyjde taktéž ve čtvrtek, vedle něj se ale na jeho soundtracku podílelo několik dalších skladatelů.

Nobuo Uemacu byl výhradním skladatelem prvních devíti dílů série Final Fantasy, od té doby nicméně přispěl bezpočtem skladeb i do mnohých dalších, včetně nejrůznějších spin-offů. Žezlo hlavního skladatele série japonských RPG od něj posléze převzal Masaši Hamauzu a v poslední letech pak Masajoši Soken.

Jeho posledním herním sólovým projektem byl soundtrack pro Fantasian, mobilní RPG od původního tvůrce Final Fantasy, Hironobua Sakagučiho, které vyšlo exkluzivně v předplatném Apple Arcade. Právě Sakaguči už před třemi lety zmínil, že pravděpodobně půjde o Uemacův poslední soundtrack. Skladatel se tehdy potýkal se zdravotními problémy.

Nejnovější články