No Man’s Sky bude procedurálně generovat vesmír i s planetami
zdroj: tisková zpráva

No Man’s Sky bude procedurálně generovat vesmír i s planetami

8. 12. 2013 3:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Trochu překvapivě došlo na VGX i na menší “indie” hry, kdy vedle Tima Schafera a jeho crowdfundované Broken Age zazářil hlavně vývojářský tým Hello Games se svou novinkou No Man’s Sky. Pokud vám Hello Games nic neříká, tak vězte, že mají na triku závodní arkádu Joe Danger. Od toho se ale k No Man’s Sky neodpíchnete, protože hra má být úplně jiná. Pryč jsou motorky a pohádkové vizuály. Tady půjde o obrovskou, procedurálně generovanou sci-fi simulaci, která se bude točit kolem prozkoumávání.

Zní to na maličké nezávislé studio příliš ambiciózně? Čtěte dál. Když se ve hrách mluví o tom, že je něco procedurálně generované, často to jsou jen velké kusy něčeho, co se pak dohromady slepí ve zbraň nebo třeba úroveň. V No Man’s Sky bude procedurálně generované všechno. Doslova a do písmene, i každičký atom. Možnosti prozkoumávání, která hra bude nabízet, budou prakticky neomezené. Vývojáři totiž netroškaří a nenabídnou jen jeden svět.

Když se budete zrovna potápět v oceánu a prozkoumávat jeho dno, budete moct vyplavat na pláž. Podíváte se nahoru a na nebi uvidíte hvězdy. Ty nebudou jen pouhou texturou. Hvězdy budou mít kolem sebe vlastní planety a vy můžete nasednout do vesmírné lodi a vydat se na každou z nich. Pokud by vám snad nestačily hvězdy a planety, nemusíte se bát, tady se budou procedurálně generovat celé galaxie se spoustou planet.

“Když uvidíte hvězdy, tak to jsou skutečné hvězdy, mají kolem sebe své planety a vy se na ně můžete bez problémů vydat. Je to sci-fi hra, ale není to vůbec jako jiné sci-fi hry. Chtěli jsme udělat hru, která si položí otázku, co to je vlastně hra nové generace a co to vůbec znamená být indie hrou,” řekl na VGX Murray z Hello Games.

Každá planeta bude mít navíc svoji vlastní faunu a flóru, své ekosystémy a ne v každém budete na špici potravinového řetězce - budete si muset dávat pozor, kde jste a co tam zrovna děláte. No Man’s Sky má být obří hrou, ve které nebude nedostupné zhola nic. Přiletíte na nějakou planetu a uvidíte někde na horizontu špičky hor? Můžete se tam vydat a vyšplhat se až na samotný vrchol. Chybět dokonce nebudou ani vesmírné souboje proti jiným hráčům nebo možnost vystřílet si v asteroidu díru a pak jí proletět.

Nejnovější články