Nezávislý horor The Town of Light vyšle hlavní hrdinku do sanatoria
zdroj: tisková zpráva

Nezávislý horor The Town of Light vyšle hlavní hrdinku do sanatoria

1. 7. 2015 15:37 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Začátek prázdnin je sice radostnou zprávou pro všechny školou povinné, dnešek je však ještě radostnější pro ty, kteří holdují žánru hororů, jenž, ruku na srdce, potřebuje kvalitní hry jako prase drbání. Pod dnes představené Allison Road představujeme další zajímavý titul. Tím je rovněž nezávislý a taktéž komunitou v rámci Steam Greenlight podpořený The Town of Light, jenž představuje atmosféru, prostředí i nástin příběhu v přiloženém videu.

The Town of Light se snaží hráče nalákat především na inspiraci reálnými postavami, událostmi a zasazením do skutečné lokace. Ve hře se hráči zhostí role hrdinky, která si zamlada prošla hotovým peklem – ve třicátých letech dvacátého století byla zavřena v ústavu pro duševně choré a jak již víme z knih, filmů, ostatních her a třeba i z vyprávění našich prarodičů, tak něco takového dříve rozhodně nebyla procházka růžovým sadem.

Vývojáři chtějí zprostředkovat hororový zážitek v tom nejlepším slova smyslu – hráči se podívají na dno vlastní duše a spolu s hrdinkou prožijí hotové peklo, jenž vývojáři zprostředkovávají například za pomoci průzkumu nejen reálného (a dnes již zavřeného) sanatoria, ale například také průzkumem dobových dokumentů či rozhovorů s tehdejšími aktéry. Cílem pak bude odpoutat se od vlastní minulosti, získat nadhled nad minulými křivdami a prozkoumat více jak 7 tisíc čtverečních stop dávno zavřeného italského sanatoria, které je reálnější a hrůznější, než si to mnozí vůbec umíme představit.

A co se oné představy týče, tak tu uvidíme v rámci demoverze ještě před koncem roku. Ta by měla vyjít na PC, na Mac a na Linux a chybět nesmí samozřejmě ani podpora VR Oculus Rift.

zdroj: Archiv

Nejnovější články