Netflix začíná testovat hraní na televizích a počítačích
zdroj: Foto: Netflix

Netflix začíná testovat hraní na televizích a počítačích

15. 8. 2023 15:30 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Netflix je stále streamovací jedničkou, která se v posledních letech rozhodla pořádně šlápnout i do pedálů videoherního průmyslu. Začala proto nakupovat různá vývojářská studia, lanařit zajímavé osobnosti a v rámci předplatného od roku 2021 nabízí nejrůznější mobilní hry. Ty mohli lidé hrát zatím pouze přes svá mobilní zařízení, což se ale začíná pomalu měnit.

Společnost chce tuto možnost rozšířit na další zařízení, na kterých je služba dostupná. Proto od včerejšího dne může malá skupinka uživatelů v Kanadě a Velké Británii v rámci limitované beta verze zkoušet hraní i na vybraných televizích. V následujících týdnech se působiště rozšíří i na počítače, kde se do hraní budete moct pustit skrze podporované internetové prohlížeče.

V první várce podporovaných televizí se nachází vybrané modely od výrobců, jakými jsou Amazon, LG, Samsung, Roku nebo Walmart. Mimo jiné se podpory dočká také Google Chromecast s Google TV nebo Nvidia Shield TV. Nabídka podporovaných zařízení by se měla i v budoucnu postupně rozrůstat.

Součástí prvotního testu jsou prozatím pouhé dvě hry. První z nich je léty prověřená příběhová adventura Oxenfree od studia Night School, zatímco druhým projektem je menší arkádová hříčka Molehew's Mining Adventure.

Z pohledu ovládání se na televizi nebude využívat dálkového ovladače, nýbrž vašeho mobilního telefonu. Ten s televizí a aplikací propojíte, čímž se dotyková obrazovka promění v jednoduchý ovladač. Uživatelé na PC a Macích k hraní budou používat tradiční kombinaci klávesnice s myší.

zdroj: Archiv

Úkolem bety je řádné prozkoušení streamovacích technologií Netflixu i zvolených ovladačů, což společnosti pomůže funkci dodatečně vylepšovat. Když se služba dostatečně osvědčí, dá se předpokládat, že se její podpora a testování brzy rozšíří do dalších zemí, včetně té naší.

Nejnovější články