Mody pro Dragon’s Dogma 2 zachrání i umlčí vaše společníky
zdroj: Capcom

Mody pro Dragon’s Dogma 2 zachrání i umlčí vaše společníky

9. 4. 2024 13:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Pro nedávné RPG od Capcomu už modderská komunita vytvořila celou řadu zlepšováků. Některé jsou z řad čistě kosmetických, jiné jsou o něco užitečnější – jeden kupříkladu přidává obchod s neomezeným množstvím předmětů, které si jinak můžete omezeně koupit i za reálné peníze. Celá řada modifikací se pak věnuje parťákům, jenž si v Dragon's Dogma 2 půjčujete od ostatních hráčů a zároveň toho svého posíláte na výpravy do cizích her.

Například modifikace s názvem Stop Selling Yourself od tvůrců s přezdívkami r457 a gh057 zastaví příliš proaktivní kandidáty na místo ve vaší partě. Měli by tak vašeho protagonistu přestat oslovovat, pořád se ale můžete sami rozhodnout, jestli si s nimi chcete promluvit a najmout je.

Pak tu máme mod ShutUpPawns od emoose. Jak název napovídá, měl by omezit některé často se opakující hlášky. Parťáci by s ním neměli projevovat tak výrazné nadšení z každého žebříku či truhly a také si s nimi nebudete muset tolik plácat po soubojích.

Existuje také spousta modů, které nějakým způsobem řeší trochu kontroverzní mechanismus dračí nákazy. Zatímco se komunita organizuje a snaží se infikovaným parťákům nechávat v inventáři třeba shnilé jídlo jako varování, moddeři mají řešení v podobě vizuálně výraznějšího upozornění nad hlavami příslušných postav. Případně celou nákazu ze hry odstraňují anebo vás ji nechají vyléčit stisknutím jediného tlačítka.

zdroj: vlastní video redakce

Mod Pawns Survive Brine od autora Hodoo ochrání vaše společníky před slanou vodou. I když možná některé z nich občas chcete utopit, tahle modifikace předejde nehodám a namísto bídné smrti je teleportuje do bezpečí.

Výčet modifikací tím samozřejmě ani zdaleka nekončí, mnohem víc jich najdete kupříkladu na Nexus Mods. Už jste Dragon’s Dogma 2 okusili s mody, nebo si hry užíváte výhradně v podobě, jakou autoři zamýšleli?

Nejnovější články