Moddeři předělávají Skyrim do světa Hry o trůny a vypadá to zatraceně dobře
zdroj: Foto: Heavy Burns

Moddeři předělávají Skyrim do světa Hry o trůny a vypadá to zatraceně dobře

10. 8. 2022 16:00 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Svět z pera G. R. R. Martina a jeho série Píseň ledu a ohně hráče oblažuje už nějaký ten pátek. Zahrát si můžete oficiální hru z produkce Telltale, případně nemastné neslané RPG z roku 2012. Před třemi lety jsme ostatně dali dohromady seznam pěti nejlepších kousků z tohoto světa.

Obě výše zmíněné hry ale byly do značné míry limitující a ani v nejmenším nešlo o tituly s otevřeným světem, kde byste mohli prozkoumávat ikonická místa do detailu. Zní vám něco takového lákavě? Tak možná budete mít radost z projektu Skyros. Skupina nadšenců se totiž rozhodla vytvořit celý kontinent Západozemí v rámci modu pro Skyrim.

 

Tvůrci nemají v plánu přinést jenom ikonická místa, jako je Královo přístaviště nebo Zimohrad. Jejich mod je enormně ambiciózní. Půjde o kompletní samostatnou hru, kde budete plnit různé questy pro jednotlivé rody a postavy, které znáte z předlohy. Samozřejmě tu najdete i draky, jejichž vzhled odpovídá těm ze seriálu, nechybí ani komunikace pomocí havranů, převtělování se do zvířat či síla získaná pomocí starých bohů. Tým dokonce plánuje vlastní soundtrack, který se inspiruje jak ve Skyrimu, tak i v televizním zpracování Hry o trůny.  

V tuhle chvíli se můžete v detailním videu podívat na to, jak Skyros vypadá po roce práce. A pokud byste snad měli čas a chuť, můžete se k tvorbě přidat. Tým totiž hledá nové členy, kteří by se postarali o psaní, tvorbu 3D modelů nebo design levelů.

Kdyby vás zajímaly jiné modifikace, jednu vynikající nabízí Crusader Kings II (a pracuje se i na variantě pro Crusader Kings III). Případně si můžete Západozemí prohlédnout pěkně zblízka v modu pro Mount & Blade: Warband, ze kterého nám kdysi Vašek zprostředkoval tohle tragikomické dobrodružství.

Nejnovější články