MMORPG Lost Ark už je pátou nejhranější hrou na Steamu a servery nestíhají
zdroj: Smilegate RPG

MMORPG Lost Ark už je pátou nejhranější hrou na Steamu a servery nestíhají

9. 2. 2022 11:23 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jihokorejský mix diablovky a MMO Lost Ark je konečně dostupný na americkém a evropském trhu skrze třídenní předběžný přístup pro ty, kdo si připlatili za hru, která bude od pátku free-to-play. A start hry je to vskutku pohádkový.

I přes fakt, že si přístup do Lost Ark musíte koupit, i když bude brzy zdarma, servery nestíhají a problémy vykazuje i samotný Steam, jelikož hráči hlásili pomalé stahování. Za to zřejmě může i fakt, že si hru už teď může předběžně stáhnout úplně každý, tedy i ti, kdo se chystají hrát až v pátek.

Po příležitosti okamžitě začít objevovat nový velký fantasy svět skočilo obrovské množství lidí. Podle statistik Steamu ve hře v jednu chvíli bylo až 532 tisíc hráčů a v době psaní článku jich hrálo přes 218 tisíc.

Lost Ark tak z hlediska počtu aktivních hráčů na Steamu sedí na pátém místě těsně za Apex Legends. Hra je rovněž velmi populární na Twitchi, kde u ní momentálně vysedává na 260 tisíc diváků a přes 800 tisíc lidí ji odebírá.

Na světě jsou rovněž první pochvalné recenze, i když se nabízí otázka, jak lze obrovské free-to-play MMORPG otestovat ještě předtím, než se do něj nahrne ta největší masa lidí. Až bude Lost Ark v pátek vypuštěná zdarma pro všechny, radši se obrňte trpělivostí, připravte se na skomírající servery a eventualitu, že si prostě hned nezahrajete…

Nejnovější články