MMORPG Albion Online nakonec nebude free-to-play
zdroj: tisková zpráva

MMORPG Albion Online nakonec nebude free-to-play

4. 1. 2016 16:35 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Albion Online se může na první pohled jevit jako menší onlinovka pro občasné hráče, pod pokličkou komiksově laděné grafiky se však skrývá herními mechanismy rozsáhlý titul, který do žánru přináší řadu netradičních prvků. Zároveň se jedná o hru, která mezi hráče přichází s unikátní ekonomikou. Titul si rozhodně našel řadu fanoušků a ty jistě potěší dvojice zpráv, které se týkají betatestu a především platebního modelu, který byl doposud free-to-play.

Albion Online momentálně běží v uzavřené betě, do níž se mohou hráči dostat skrze nákup jedné ze tří edic hry na oficiálních stránkách. Beta nově potrvá až do začátku srpna, možná dokonce déle – v prohlášení studia se totiž píše, že beta potrvá minimálně do 1. srpna. Vývojáři rovněž avizují, že plánují opustit od původně plánovaného F2P modelu minimálně do té doby, dokud si nebudou jistí jeho podobou a dokud jej nebudou mít zcela vychytaný. Něco takového by dle jejich slov zatím vyžadovalo příliš mnoho času navíc, a to by mohlo mít negativní vliv na vývoj hry.

S vydáním hry tak budou zrušeny současné founder packy a nahrazeny omezenějšími startovními balíčky. Současní majitelé se však zároveň dočkají plného přístupu do hry, čímž chtějí vývojáři poděkovat za pomoc při výrobě hry a za cennou zpětnou vazbu. Té pak mají v současné době vývojáři k ruce dostatek – Albion Online je prozatím údajně velmi úspěšnou hrou a snaha přinést co možná nejlepší titul a vyhýbání se ukvapeným rozhodnutím se tak zatím jistojistě vyplácí.

Vedle toho autoři avizují také seznam slibovaných změn. Z toho mohu vypíchnout například podstatné zvětšení herní plochy, rozsáhlejší a plnější dungeony, větší unikátnost měst a osad a představení sytému reputace a kriminality. Následuje dlouhý výčet změn, je však důležité podotknout, že se opravdu nejedná o changelog nějakého aktuálního patche, ale o plánované změny. Navíc, jak autoři sami avizují, nejedná se o závazné sliby. Seznam je k dispozici zde.

Její principy stojí na tom, že hráči mohou ve světě dělat prakticky cokoli a virtuálně živit se tak mohou čímkoli. Lze tak vyrábět zbraně, farmařit, být stavitelem a vůbec si užívat volnosti, jíž hra v bohaté míře nabízí. Ze všeho toho pak vyplývá, že Albion Online rozhodně nevyjde v brzké době – ještě minimálně půl roku trvající betaverze (navíc uzavřená) ukazuje, že si na ostrou verzi ještě počkáme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články