Microsoft vyslyšel volání vicepremiéra Ukrajiny a pozastavuje veškeré své prodeje v Rusku
zdroj: Microsoft

Microsoft vyslyšel volání vicepremiéra Ukrajiny a pozastavuje veškeré své prodeje v Rusku

4. 3. 2022 17:07 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ukrajinský vicepremiér Mykhailo Fedorov tuto středu vyzval všechna herní studia, všechny esportové provozovatele a jmenovitě i Xbox a PlayStation k tomu, aby se stáhli z ruského trhu. A zatímco Sony prozatím nic oficiálně neoznámila, jen v Rusku potají nevydala Gran Turismo 7, Microsoft konečně zareagoval oficiálním oznámení, která Fedorovo žádosti vyhovuje.

„Dnes oznamujeme, že pozastavujeme veškeré nové prodeje produktů a služeb společnosti Microsoft v Rusku.“ Tak zní nejdůležitější věta nového blogového příspěvku, díky které si ruští občané nebudou moct pořídit nic od Microsoftu.

„Kromě toho úzce koordinujeme a spolupracujeme s vládami Spojených států, Evropské unie a Spojeného království a v souladu s vládními rozhodnutími o sankcích zastavujeme mnoho aspektů našeho podnikání v Rusku.“

Prezident a místopředseda v Microsoftu Brad Smith v blogu dále připomíná, že jejich největší pomocí Ukrajině je stále ochrana ukrajinské kyberbezpečnosti. Jinými slovy Microsoft pomáhá Ukrajině bojovat s kybernetickými útoky, které Rusko míří na hlavní ukrajinské zpravodajství, státní orgány a IT a finanční sektory.

Teď už to chce jen vyjádření dalších velkých hráčů na herním trhu, tedy Sony, Nintenda a dalších velkých vydavatelských domů a studií.

Nejnovější články