Microids si sypou popel na hlavu. Otřesný remaster XIII chtějí napravit
zdroj: Vlastní foto autora

Microids si sypou popel na hlavu. Otřesný remaster XIII chtějí napravit

30. 6. 2022 17:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jen velmi málo her mi v uplynulých letech připravilo tak otřesný zážitek jako remaster komiksové střílečky XIII. Kultovní akce v roce 2003 nabídla v té době nevšední stylizaci i zábavnou hratelnost, obojí se ovšem o sedmnáct let později povedlo restaurované verzi vygumovat a jako bonus ještě přidat všudypřítomné technické chyby.

Vydavatelství Microids, které se pod remaster podepsalo, si ovšem téměř dva roky po vydání sype popel na hlavu a ve veřejném prohlášení slibuje nápravu. Remaster XIII se totiž letos na podzim chystá na Switch, a aby měl vůbec nějakou naději na úspěch, čeká ho významná proměna.

Microids na svém blogu nešetří slovy omluv a připouštějí, že hra rozhodně nevyšla ve stavu, který by odpovídal jejich standardům. Proto vydavatelství najalo studio Tower Five, které se už zhruba rok snaží dát hru do pořádku. S těmito vývojáři mají Microids předchozí zkušenosti, pracovali například na portu Agatha Christie: The ABC Murders pro Switch.

Stejnou roli nyní hrají i v případě XIII, na hybridní konzoli od Nintenda má hra dorazit 13. září a zřejmě právě tehdy se dočkáme masivního updatu, který doufejme opraví i verze pro PlayStation 4, Xbox One a PC, které vyšly na podzim 2020. Kromě technických vylepšení má remaster dostat i podporu multiplayeru pro až 13 hráčů.

Chce se sice poznamenat, že dva roky po vydání je na kajícnost a nápravu trochu pozdě, ale lepší pozdě než nikdy.

Nejnovější články