Metal Gear Solid V: Phantom Pain vyjde také na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

Metal Gear Solid V: Phantom Pain vyjde také na Xbox One

10. 6. 2013 20:57 | Novinky | autor: Adam Homola |

Microsoft nezačal svoji tiskovou konferenci na letošní E3 žádným Halo, ale sebejistě vyrukoval hned na úvod s titulem, který si okamžitě asociujete s PlayStationem. Oznámení vydání Metal Gear Solid V: Phantom Pain na Xbox One ale nebylo vlastně tak překvapivé - hra je postavena na novém Fox enginu a Hideo Kojima už v minulosti několikrát říkal, že právě s ním chce časem dobýt všechny platformy, ne jen PlayStation.

Jak už naznačily předchozí videa a rozhovory, MGSV:PP se bude odehrávat v otevřeném světě a právě na to, a na možnosti s tím spjaté, se zaměřilo nové pětiminutové video.To ze začátku připomíná Red Dead Redemption, nebo Rambo 3. Snake jede pouštním prostředím na koni a když si vzpomenete, jak chtěli ve čtvrtém díle tvůrci posunout stealth kupředu, pochopíte.

Tady se koncept improvizací a aktivního stealth posouvá ještě dál. Hned v úvodu se Snake sesune na jednu stranu koně, aby ho vojáci, kteří hlídkují na druhé straně, neviděli. Můžete se tedy nepřátelským územím v Afghánistámu přesouvat rychle a zároveň nepozorovaně.

Ruku v ruce s otevřeným světem jde také systém dynamického počasí, který mu dodá trochu života. Kdykoliv tak může začít pršet, nebo se zvedne vítr a s ním v poušti také hromada písku. Když se z té písečné bouře budete chtít dostat, bude lepší seskočit z koně a nasednout do jeepu. Nebo tanku. Nebo jiných přibližovadel.

Stejně realisticky bude působit i čas, který bude ubíhat “uvěřitelně” a podle něj se bude chovat i celé prostředí. Takže když si naplánujete nějakou prácičku na večer, budete mít výhodu tmy a bude se vám líp pracovat pomocí stealth mechanik. A když už se stealth nepodaří, budete mít k dispozici dynamické souboje na blízko. Konec traileru pak jen hezky stručně představuje jednu postavu za druhou...

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články