Machines of War rozšíří Heroes of the Storm o obsah ze StarCraftu
zdroj: tisková zpráva

Machines of War rozšíří Heroes of the Storm o obsah ze StarCraftu

18. 8. 2016 18:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Heroes of the Storm svého času proběhla akce Eternal Conflict, ve které se MOBA od Blizardu na chvíli zaměřila na Diablo. Vývojáři si dali na čas s obdobnou akcí na téma StarCraft, ale nakonec se na první sci-fi značku firmy přeci jen dostalo. Celá akce s názvem Machines of War propukne 14. září a do hry přidá dva nové hrdiny, dva battlegroundy a několik skinů. Většinu z toho se StarCraft tématikou.

Hrdinové

Slovo „většina“ je v případě Machines of War důležité, protože v rámci akce přibude do hry pouze jeden hrdina ze StarCraftu - konkrétně Alarak. A nedivil bych se, kdyby vám jeho jméno mnoho neříkalo. Alaraka totiž znají pouze hráči Legacy of the Void. Právě v poslední kapitole StarCraft II ságy se tal’darimský vůdce poprvé představil a sehrál v zakončení příběhu série nemalou roli. Alarak bude jinak v Heroes of the Storm zastávat funkci asasína.

Druhým nováčkem bude Zarya, která nemá se StarCraftem nic společného, a můžete ji znát jako silného tanka ze střílečky Overwatch. Zarya bude ve hře fungovat jako warrior s víceméně stejnými schopnostmi. Rozdávání štítů, pro sebe i spoluhráče tak bude patřit mezi její nejčastější aktivity.

Zarya je už druhá postava z Overwatch, která se dostane do Heroes of the Storm. Jako první se ve hře objevila Tracer, konkrétně v rámci propagace vydání hry v květnu tohoto roku. Nové hrdiny také doplní nové skiny pro stávající postavy, z nichž alespoň pro mě vyniká legendární skin na Kerrigan - Queen of Ghosts.

zdroj: Archiv

Battlegroundy

Machines of War akce by nebyla kompletní bez nových battlegroundů. Konečně se dostalo i na StarCraft, a půjde tak o první dvě nová bojiště, která nejsou laděna do stylu Warcraftu či Diabla.

První novou mapou je Braxis Holdout, což je planeta, na které dělali zástupci Dominionu experimenty na Zerzích. Psi disruptor byl sice zničen, ale signální věže stále fungují a jsou jednou z hlavních herních mechanik nové mapy.

zdroj: Archiv

Na určitých částech mapy se totiž pravidelně aktivují dvě signální věže, které byste měli chtít zajmout. Jejich zabráním postupně naplníte dvě speciální cely Zergy a jakmile se naplní první cela, otevřou se obě, a Zergové z nich pochodují jak na vaši, tak na nepřátelskou základnu. Vy tak musíte opatrně kličkovat mezi obranou vlastní základny a podporou spřátelených Zergů v útoku na nepřátelskou základnu. Ještě před samotným útokem je tak žádoucí naplnit jen vaši celu, a snažit se, aby se nepřátelům podařilo vypustit co nejméně Zergů.

Druhou mapou je bývalá testovací oblast pro nukleární zbraně Warhead Junction. Z té se v minulých letech stala téměř ruina, ale tamní umělá inteligence nepřestala nukleární zbraně produkovat a vydávat. Proto se na mapě v pravidelných intervalech objevují nukleární hlavice, které musíte sebrat. Tím se dostanete k atomovce, s jejíž aktivací byste neměli dlouho otálet. Pokud zemřete, atomovka z vás vypadne zpátky na mapu.

zdroj: Archiv

Začíná se za měsíc

V rámci Machines of War přibude do hry také událost Xel’Naga Artifact Hunt, kdy se budete v rámci pravidelných denních questů honit za artefakty Xel’Nagů. Ty se objeví na mapách v náhodných lokacích, a vy se k nim dostanete skrze SCVčka, která můžete vidět na přiloženém videu. Za sesbírání artefaktů pak získáte odpovídající bonus, podobně jako tomu bylo už v minulosti u podobných událostí.

Celá akce Machines of War se do Heroes of the Storm dostane už 14. září, a společně s ní přibude do hry i Alarak. Zarya pak rozšíří řady hrdinů 28. září. Mezitím přidají vývojáři do hry také několik nových skinů a bundlů, jejichž data najdete na webu hry.

Nejnovější články