LEGO Worlds vypadá jako přeskinovaný Minecraft, ale komu by to vadilo...
zdroj: tisková zpráva

LEGO Worlds vypadá jako přeskinovaný Minecraft, ale komu by to vadilo...

2. 6. 2015 11:57 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokusů o vývoj LEGO onlineovky už jsme zažili několik. Třeba poslední projekt s názvem LEGO Universe od Funcomu ale pohořel (transformoval se do LEGO Minifigures) a na další pokus jsme si museli pár let počkat. O to větší ale bylo překvapení z nečekaně spuštěné hry LEGO Worlds, která je dostupná v early access verzi na Steamu za 15 euro. Co takové průzkumníky čeká a nemine, o tom vypovídá následující trailer. Ve zkratce lze ale říci, že LEGO Worlds je prostě Minecraft obalený do LEGO licence.

Procedurálně generovaný svět LEGO Worlds je složený výhradně z kostek slavné stavebnice a láká především k průzkumu a k tvorbě či budování. Mrkněte na trailer a bude vám všechno jasné.

Hráči mohou v LEGO Worlds vytvářet obrovské světy a dělat si v nich v rámci možností virtuálního ztvárnění stavebnice co chtějí. Možnosti jsou tudíž omezené jenom tím, co umožní jednotlivé LEGO sety, potažmo jejich implementace do hry. Video každopádně zdůrazňuje hlavně možnost budovat a používat dopravní prostředky... Jinak hra působí jako přeskinovaný (ale jenom trošku) Minecraft.

Pokud vás ale koncept alespoň trochu zaujal a licencemi nesvázaný Minecraft není vaším šálkem kávy, možná vám LEGO Worlds sedne. Hru každopádně pořídíme, co nejdříve vyzkoušíme a dáme vědět, jak to s ní vypadá.

Nejnovější články