zdroj: Aspyr

Lara Croft je zpátky. Vychází Tomb Raider I-III Remastered a upozorňuje na kontroverzní obsah

15. 2. 2024 13:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Další plnohodnotný Tomb Raider je asi ještě hodně daleko, a tak prozatím musíme vzít zavděk remasterem prvních tří dílů. Společnosti Aspyr a Crystal Dynamics teď čerstvě vydaly Tomb Raider I-III Remastered pro PC (Epic Games Store, GOG, Steam), PlayStation, Xbox a Switch, takže mají pamětníci a milovníci retra co hrát.  

Kompilace starých klasik přináší první tři dobrodružství ikonické hrdinky na moderní platformy, a to včetně všech rozšíření a tajných úrovní. Jak to vypadá v praxi, vám už ukáže přiložený startovní trailer. 

Všechny tři hry se mohou pochlubit vylepšenou grafikou s možností přepnout na původní vzhled, moderním i klasickým ovládáním, ale také menšími vylepšeními ve stylu uzamčení kamery nebo achievementy. 

Pikantní je, že hry také nově obsahují varování před obsahem, které uvádí, že v rámci trilogie jsou k vidění „urážlivá vyobrazení lidí a kultur pramenící z rasových a etnických předsudků“. 

Ačkoli původní obsah zůstává v nezměněné formě, prohlášení má za cíl upozornit na jeho škodlivost a sloužit jako poučení. Studio neupřesnilo, na které prvky varování konkrétně směřuje, ale je pravděpodobné, že se týká vyobrazení původních obyvatel ostrovů v jižním Pacifiku v Tomb Raideru III, u kterých hra implikuje kanibalismus, jak uvádí server IGN. 

Nejnovější články