Krásná adventura GRIS vás bere na němé dobrodružství do roztříštěného světa
zdroj: tisková zpráva

Krásná adventura GRIS vás bere na němé dobrodružství do roztříštěného světa

13. 12. 2018 11:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S koncem roku 2018 se objevují jedny z posledních letošních her. Včera jste mohli začít moderní boje v multiplayerové střílečce Insurgency: Sandstorm. Dnes máte na výběr z pomalejšího a mnohem depresivnějšího survivalu DayZ, nebo rovněž depresivní, ale krásné adventury GRIS, která vás láká na svůj ojedinělý vizuální styl.

GRIS je klidný, evokativní zážitek zbavený nebezpečí, frustrace a smrti. Tak zní jedna z mála vět, které tvoří nekonkrétní popis dnešní novinky. Ale já osobně víc vědět nepotřebuji. Čas vánoční mě vybízí k podobným menším hrám, které po mně nevyžadují akci ani složitější roztáčení mozkovny.

Chci jednoduše procítit příběh titulní slečny, která se postupně vzpamatovává z životní tragédie. Nikdo mi to neodvypráví ústy. Dospívání Gris pocítíte z prostředí, kterým s pomocí jejího pláště proskáčete, sem tam vyřešíte nějakou lehkou hádanku a budete-li chtít, můžete dobrovolně otestovat svoje schopnosti v několika výzvách.

Očekávám krátkou plošinovkovou adventuru, která mě bude bavit audiovizuálním vyprávěním. Jde o další z mnoha titulů, které jsou jako dělané pro Switch, kde GRIS naštěstí vychází právě dnes. Ale nebojte, počítače o tuhle nádheru nejsou ochuzené.

zdroj: Archiv

Nejnovější články