Konec nového obsahu pro Forza Horizon 4. Pětka překvapí variabilitou počasí
zdroj: Foto: Microsoft

Konec nového obsahu pro Forza Horizon 4. Pětka překvapí variabilitou počasí

30. 6. 2021 10:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Po třech letech nastal okamžik, kdy fenomenální Forza Horizon 4 poprvé dupne na brzdu a přenechá své místo na slunci nadcházející Forze Horizon 5. Update číslo 38 bude tím posledním, který hru obohatí o nová vozidla a funkce.

Neznamená to ale úplný konec této Forzy. Jak vývojáři říkají v druhém vývojářském deníčku, místo nového obsahu začnou recyklovat dřívější události z updatů 7 až 32 a smíchají je s prvky, které do hry přibyly později. Studiu Playground Games tohle usnadnění umožní soustředit víc sil na start Forzy Horizon 5 a přípravu jejího dodatečného obsahu.

O pátém dílu, který bude zasazený do pestré mexické krajiny, se zároveň dozvídáme, že minimálně z hlediska počasí bude megalomanský. Zatímco Forza Horizon 4 obsahovala úctyhodných 300 přednastavení počasí, Forza Horizon 5 jich bude mít už na 2 000.

Stavy klimatu budou rozdělené do různých kategorií jako čisté nebe, zataženo, slabý či silný déšť, bouře a další, které si budete moct volit před závodem. Hra poté v dané kategorii sama sáhne po jedné z mnoha variant, jimiž vám okoření závod.

Forza Horizon 5 vyjde 9. listopadu na počítačích, Xboxu One a Xboxu Series X|S. Pokud čirou náhodou ještě nemáte Forzu Horizon 4, můžete si ji pořídit ve slevě za půlku na Steamu, případně ji najdete v předplatném Xbox Game Pass.

Nejnovější články