zdroj: Ghost Story Games

Ken Levine představil BioShock ve vesmíru Judas

1. 2. 2024 0:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

 

Ken Levine, autor legendárních her jako System Shock a BioShock, v novince Judas ukázal, že nehodlá odbočit od stylu, který mu zajistil místo mezi legendárními herními vývojáři. Z první ukázky, na kterou se můžete podívat výše, nápadně připomíná podmořskou dystopii Rapture. Tentokrát ale místo na oceánské dno zavítáme ke hvězdám.

Judas se bude odehrávat na vesmírné stanici Mayflower, kde si lidé uvykli šmírovat a donášet na své sousedy, protože společnost musí v nekonečné černi mezi hvězdami fungovat jako dobře namazaný stroj a jediné zaškobrtnutí může spustit revoluci, která v mezihvězdném městě zažehne oheň revoluce a zkázy.

Kvůli tomu o všem rozhodují stroje. Řídí samosprávu, umění a kontrolují každý aspekt každodenního života. Jenže automatoni si neuvědomují, že jim přecejen někdo proklouzl mezi prsty. Zdánlivě příkladný občan, který svými rozhodnutími bude zásadně měnit příběh a osudy obyvatel Mayflower. Tím není nikdo jiný než vy, hráč.

Chcete opravit rozbité a nefunkční soukolí totalitní společnosti, nebo ji raději celou zničíte v očistném ohni? Judas zkrátka svým zasazením, hratelností a akcí působí jako další díl BioShocku. Napomáhá tomu i ekvivalent plazmidů, díky kterým můžete interagovat s objekty a nepřáteli. V žádném případě to ale není špatně, protože Judas by mohl být vyvrcholením bezmála 30 let zkušeností, které Levine prací na podobných hrách nasbíral.

Tentokrát však bude kladen mnohem větší důraz na svobodu rozhodování. I když, po BioShocku si vlastně předkládánou realitou nemůžeme být jistí, sám Ken Levine slibuje, že dopad vašich rozhodnutí na příběh a životy postav, které potkáte, se takto markantně v žádné jeho předešlé hře ještě nikdy neprojevil.

Datum vydání zatím ani rámcově neznáme. Judas má však vyjít na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Nejnovější články