Kdo je Emio? Nintendo láká na tajemný horor, nejspíš od Bloober Teamu
zdroj: Nintendo

Kdo je Emio? Nintendo láká na tajemný horor, nejspíš od Bloober Teamu

11. 7. 2024 12:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Nintendo má sice pověst firmy, která vydává samé veselé hry pro celou rodinu, včera ale tenhle dojem trochu narušila zveřejněním kratičkého hororového teaseru. V patnáctisekundovém klipu se objevuje postava s papírovým pytlíkem na hlavě s nakresleným úsměvem, nechybí šumící kamera, rychlé prostřihy a znepokojivé zvuky. Ukázku zakončují japonské znaky, které v překladu znamenají „muž, který se usmívá“.

„Kdo je Emio?“ ptá se oficiální popisek videa, které je jako jedno z mála na kanále označené jako 18+. Komunita se samozřejmě vzápětí pustila do bujarých spekulací, že Nintendo chystá po dlouhých letech nový horor.

Pokud nepočítáme Luigi’s Mansion, moc strašidelných her se na jejich konzole nevydává – vzpomenout můžeme na Eternal Darkness z GameCube, ale třeba i na sérii Fatal Frame, která se v roce 2012 dočkala hned dvou spin-offů exkluzivních pro Nintendo.

V této chvíli ale zatím ani nevíme, jestli je Emio vůbec hra – žádné další podrobnosti z oficiálních zdrojů k němu totiž nemáme. Na japonském webu Nintenda je k nalezení záložka, kde usmívajícího se muže můžete najít v krátkém gifu, kdy kategorie „Switch“ naznačuje, že by o hru skutečně jít mohlo. Australská verze traileru pak varuje před násilím či tématem sebevraždy a týrání.

Ve víru fanouškovských spekulací po takto kryptickém teaseru nemohlo nepadnout jméno Hidea Kodžimy, který má nicméně plné ruce práce s Death Stranding 2, OD a pak i se špionážním Physint. Switch japonskému vizionáři sice v trojlístku konzolových exkluzivit chybí, ale ani jeho den nemá víc než 24 hodin.

Jako o něco pravděpodobnější se jeví varianta, že jde o projekt Bloober Teamu, tvůrců remaku Silent Hillu 2 a dalších hororových kousků. Polské studio loni prozradilo, že pro platformy od Nintenda vyvíjí novou hru s kódovým označením Project M (eMio?) společně s Draw Distance. Právě druhé zmíněné studio s Bloober Teamem mezitím ukončilo spolupráci, na tajemném projektu ale pod hlavičkou Broken Mirror Games pracuje dál. Vzhledem k obecné formulaci o platformách se ale nabízí i možnost, že tahle hra se chystá teprve pro nástupce aktuálního Switche.

Vzhledem k tomu, že oficiálně zatím o Emiovi nevíme zhola nic, nezbývá než si tenhle bizarní virální pokus užít a nechat se časem podat, ať už se z něj nakonec vyklube cokoliv.

Smarty.cz

Nejnovější články