Jak se lidstvu podaří přežít atomovou válku? Postaví si města na útesech v Cliff Empire
zdroj: tisková zpráva

Jak se lidstvu podaří přežít atomovou válku? Postaví si města na útesech v Cliff Empire

15. 8. 2019 10:47 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Dopady budoucí války, v níž budou figurovat jaderné zbraně, budou buď kompletně zničující, nebo jen o něco méně zničující s pár přeživšími. Lidstvo v Cliff Empire předvídalo takovou budoucnost, a proto nechalo v horských oblastech vystavět vysoké útesy, na kterých se v případě pohromy pokusí obnovit život. Smrtící radioaktivní mlha totiž sahá „jen“ do výšky 300 metrů.

Z vás se stává starosta jednoho takového města. A budete-li dost šikovní, budete mít pod palcem několik samostatných a soběstačných měst, která mezi sebou třeba propojíte mosty a budete prosperovat ze vzájemného obchodu.

Když pominete originální zasazení a práci s omezeným prostorem vysoko nad zemských povrchem, jde v podstatě o normální budovatelskou strategii, ve které se staráte o blaho svých občanů, vyrábíte energii, zajišťujete dodávky vody a potravin, rozhodujete se mezi ekologickými a méně šetrnými možnostmi a tak dále.

zdroj: Archiv

Časem, jak budete plnit různé úkoly, se vydáte i na vesmírnou stanici, nebo dokonce slezete z útesu do kruhového kráteru, který svou stylizací nápadně připomíná prostředí Frostpunku. A i když se celá hra tváří velice futuristicky, nikdo vám nebrání zvolit si jinou než moderní architekturu – třeba prvky minulých století, dokonce i tisíciletí.

Tvůrci si pohráli i s několika možnostmi kamery. Kromě základního 3D se nabízí izometrie a volná kamera, díky které se můžete „projít“ ulicemi svého výtvoru. Co dodat? Cliff Empire vypadá solidně, na Steamu má ještě solidnější hodnocení a peněženku vám rozhodně nezruinuje.

Za námět na článek děkujeme Okamimu.

Nejnovější články