Jak budou vypadat Settleři v budoucnosti? Nahradí je pracovití robůtci v The Colonists
zdroj: tisková zpráva

Jak budou vypadat Settleři v budoucnosti? Nahradí je pracovití robůtci v The Colonists

18. 7. 2017 19:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Strategie The Settlers se svým prvním dílem v roce 1993 zasloužila o zrod nového žánru takzvaných budovatelských strategií, které si svou popularitu udržely dodnes. V budovatelských strategiích je válečný konflikt až na druhém místě, zatímco to první patří, no ano budování. Vaším cílem je vytvořit funkční soběstačnou civilizaci se silnou ekonomikou a zářnou budoucností. Přestože The Colonists staví na základech Settlerů, myšlenka rozvoje civilizace je zde zpracována poměrně neobvyklým způsobem.

Kolonisté z názvu hry nejsou dříči z masa a kostí, ale inteligentní roboti. Ti byli vysláni lidskou rasou na nově objevenou planetu, aby se zde postarali o podmínky hodné života. Zhýčkané, možná už i zcela líné lidstvo později jednoduše naskočí na loď, přiletí na neobydlenou, nevytěženou, nezdevastovanou planetu a bude vesele pokračovat v technologickém vývoji.

The Colonists ale můžete na lidstvo úplně zapomenout, protože budete mít plné ruce práce s kočírováním svých robotů. V jádru se hra chová přesně jako The Settlers. Přestože již máte roboty, samotná planeta se nachází v době kamenné a musíte se tak opět vypracovat až do bodu cestování vesmírem. Své dělníky posíláte těžit různé suroviny, stavět budovy, zakládat farmy, prozkoumávat okolí, vynalézat nové technologie atd. Důležitou roli bude hrát síť cest, železnic, námořní dopravy, a dokonce i přeprava drony.

The Colonists zdroj: tisková zpráva

Je otázka, zda se na konci hry skutečně dostaví lidská posádka a zda bude fungovat i jako herní prvek. To se pravděpodobně dozvíte v rámci kampaně pro jednoho hráče. Kromě té bude k dispozici i volná hra a kooperativní i kompetitivní multiplayer.

The Colonists je dílem jediného vývojáře Richarda Wallise z nově založeného studia Codebyfire. Wallis navíc není úplný nováček, když v herní branži působí již přes deset let (převážně mobilní a webové hry). Vydání hry zaštiťuje Mode 7 Games, kteří mají na triku třeba Tokyo 42. Hra zatím nemá stanovené datum vydání, ale již příští měsíc si ji budete moci vyzkoušet v předběžném přístupu.

Nejnovější články