Investoři tvrdě kritizují Blizzard, sliby vedení jsou prý nedostatečné
zdroj: Activision

Investoři tvrdě kritizují Blizzard, sliby vedení jsou prý nedostatečné

11. 8. 2021 12:30 | Novinky | autor: Alžběta Trojanová |

Skupina SOC Investment Group, která původně operovala pod jménem CtW Investor Group, už dříve kritizovala Activision Blizzard, především kvůli výši odměn šéfa firmy Bobbyho Koticka. Nyní se skupina pustila do reakce vydavatele ohledně žaloby ze strany státu Kalifornie. V dopise adresovaném představenstvu Activision Blizzard se výkonný ředitel investiční skupiny Dieter Waizenegger nedržel zpátky.

Kritika se týká například faktu, že firma nepředložila žádné konkrétní návrhy, které by měnily stávající proces obsazování volných míst v představenstvu nebo ve vrcholovém vedení. Vydavatel zároveň neoznámil ani změny týkající se odměňování vedoucích pracovníků, a to ani v případě zaměstnanců, u nichž by se zjistilo, že se dopouštěli nebo umožňovali obtěžování na pracovišti. V dopise skupina také kritizovala rozhodnutí Activision Blizzard najmout právní kancelář WilmerHale.

„Tato firma má skvělou pověst obhájce bohatých, ale nemá žádné výsledky v odhalování pochybení, hlavní vyšetřovatel nemá dostatečné zkušenosti s vyšetřováním obtěžování a zneužívání na pracovišti a rozsah vyšetřování se nezabývá celou řadou problémů týkajících se spravedlnosti, které pan Kotick přiznává.“

Waizenegger dále prohlásil, že by společnost Activision Blizzard měla provést určité změny - například zvýšit diverzitu a rovnost v představenstvu. Manažeři, kteří se dopouštěli obtěžování, by podle něj měli vrátit finanční bonusy, které jim firma vyplatila, a stejně tak by měl Blizzard provést celopodnikovou revizi rovnosti podobnou těm, kterými prošly společnosti Facebook, Airbnb nebo Starbucks.

Nejnovější články