Interaktivní film The Bunker zavře známé herce do protiatomového krytu
zdroj: tisková zpráva

Interaktivní film The Bunker zavře známé herce do protiatomového krytu

5. 4. 2016 10:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Britské studio Splendy Games se dlouhodobě specializuje na hrané interaktivní filmy a ve svém dalším díle The Bunker nechá hráče v roli jistého Johna přežít dopad atomových bomb na Velkou Británii uvnitř vládního krytu poblíž Essexu. A protože The Bunker je horor, nejde o obyčejný kryt...

John (hraje jej Adam Brown, který se objevil třeba jako Ori v Hobitovi) je ale posledním přeživším jaderné apokalypsy. Jelikož je John sám, je logické, že není psychicky nejstabilnější a rozlehlost a temná zákoutí krytu k udržení příčetnosti moc nenapomáhají.

Kryt skrývá řadu tajemství, stejně jako Johnova minulost, s níž se musí ve svém osamění popasovat. Tvůrci zároveň slibují nelineární příběh. Kvůli němu strávili na place spoustu času, protože bylo třeba natočit všechny scény s větveného děje. Navíc si studio nikde nevypomáhá počítačovou grafikou, vše vzniklo v reálu.

zdroj: Archiv

Těšit se můžete na temný příběh s příměsí psychologického hororu, ve kterém budou hrát například ještě Sarah Greene (Vikngové, druhá řada Penny Dreadful), Grahame Fox (Hra o trůny) a Jerome St. John Blake (Star Wars). Scénář mají na svědomí autoři, kteří se podepsali třeba pod ZaklínačemSOMA a Broken Swordem

Samotná hratelnost se bude skládat ze série voleb, kdy někdy budete mít dost času na přemýšlení a jindy bude třeba rozhodnout o dalším kroku během pár vteřin. Hlavní činností pak bude průzkum krytu. Díky jeho rozlehlosti mnoho z jeho prostor John nikdy neprozkoumal, ale nenadálé spuštění poplachu jej vede hlouběji do útrob celé stavby.

Datum vydání je stanoveno na letošní léto a dále máme k dispozici pouze několik malých náhledů na oficiální stránce. Co ale víme už nyní je to, že hra díky trojici různých vydavatelů zamíří na PC, s mírným zpožděním konzole a koncem roku i na mobilní zařízení.

Nejnovější články