zdroj: Eagle Dynamics

Hyperrealistická válečná simulace DCS World přechází na verzi 2.7 s krásnějším počasím

15. 4. 2021 14:06 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zatímco poměrně nový Microsoft Flight Simulator se zaměřuje na civilní letadla a poklidné létání po světě, letitá free-to-play simulace DCS World upřednostňuje bojeschopné stíhačky a ještě větší důraz na uvěřitelnost a realističnost. Právě bojový simulátor DCS World se po několika letech dočkal nového updatu z verze 2.5 na 2.7, který je prvním krokem k vylepšení systému počasí.

Update je momentálně ve fázi otevřeného betatestování, které vám umožní vyzkoušet a kochat se novým systémem mraků. V editoru vlastních scénářů najdete mnoho různých předpřipravených uskupení od obláčků po pořádné bouřkové kupy, v plánu je i generátor mraků tvořící na vyžádání obrovská mračna typu cumulus či cumulonimbus. Dále se tvůrci v budoucnu zaměří na přirozené cykly mraků, obecné chování počasí, bouře a mlhu.

S novým systém mraků a plánovanými změnami v počasí souvisí i nutnost přizpůsobit jim chování letadel, konkrétně jejich zbraní a radarů, aby více odpovídaly skutečným předobrazům. Tvůrci na své fanoušky apelují, ať jsou trpěliví, protože něco takového se neupraví přes noc a DSC World budou vylepšovat průběžně.

zdroj: Archiv

Update 2.7 dále přináší, cituji: „unikátní novou technologii vypočítávající přesnou pozici každého listu vrtule“ u druhoválečných letadel. To má umožnit velmi přesné ztvárnění rotující vrtule na základě jejího typu, počtu listů, rychlosti otáček a tak podobně.

Dále došlo například na přidání a zdokonalení funkcí u stíhačky F/A-18C Hornet a na mnoho, mnoho, opravdu mnoho dalšího. Tvůrci ze studia Eagle Dynamics oslavují přechod na verzi 2.7 slevovou akcí na svých stránkách, kde pořídíte další letouny, vrtulníky, pozemní jednotky i celé mapy a kampaně klidně i za polovinu jejich obvyklé ceny. Ale pozor, tyto moduly nejsou kompatibilní s verzí hry ze Steamu, kde slevová akce aktuálně bohužel neprobíhá.

Nejnovější články