zdroj: Spiders

Greedfall 2 oficiálně oznámen, vyjde za dva roky

19. 5. 2022 10:48 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Téměř tři roky staré RPG Greedfall od studia Spiders sice v recenzích nesklízelo kdovíjakou chválu a i ta naše mu nakonec udělila známku veskrze průměrnou, hráči k němu ale byli o poznání shovívavější a nakonec se ho prodalo přes dva miliony kusů.

Vydavatelství Nacon, zjevně potěšeno tímto výsledkem, včera oznámilo chystaný druhý díl, který ponese název The Dying World. O vývoj se opět starají Spiders (takže zlí jazykové mohou rovnou utrousit jedovatou slinu, že nás v nejlepším případě čeká jemně nadprůměrný zážitek), a namísto pokračování budeme mít co dočinění s prequelem, který se odehrává celé tři roky před událostmi první hry.

Novinka hodlá změnit perspektivu ve vyprávění. Tentokrát budeme hrát za domorodce z ostrova Teer Fradee, kterého nelítostná kolonizace vyhnala z jeho domova na kontinent Gacane, z něhož vetřelci pocházejí. V tomto prastarém světě zjizveném válkou, morem a politickými intrikami musí protagonista znovu nabýt svobody a naplnit svůj osud, ať už to znamená cokoli.

Těšit se můžete na jednání s různými frakcemi, získávání spojenců i nepřátel a přepracovaný, taktičtější soubojový systém. Jako obvykle má každá vaše volba hluboce ovlivňovat stav a směřování příběhu i samotného světa. Jak to celé dopadne, se ale dozvíme až za dva roky, kdy hra doufejme vyjde na PC a konzole.

Nejnovější články