Gearbox potvrzuje propouštění. Na vývoj her ale vliv mít nemá
zdroj: Gearbox

Gearbox potvrzuje propouštění. Na vývoj her ale vliv mít nemá

4. 4. 2024 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Teprve minulý týden jsme psali o tom, jak se Gearbox vymanil z vlivu Embraceru. Tvůrce Borderlands totiž koupilo vydavatelství Take-Two, a tak se mohlo zdát, že je všechno zachráněno. Inu, není tomu tak. Gearbox jako takový a jeho šéf Randy Pitchford mohou být sice v klidu a pracovat na dalších Borderlands, jenže ani takovému studiu se nevyhnula vlna propouštění, která v herním průmyslu pořád ne a ne skončit.

Kolika lidí se zrušení pracovního místa dotklo, zatím nevíme. Přesný počet propuštěných zaměstnanců zatím nikdo neupřesnil. Na síti X potvrdila propouštění i bývalá PR manažerka Gearboxu Jennifer Locke s tím, že je nově bez práce a že je pouze jedna z „nespočtu dalších“, kteří ve studiu přišli o práci, jak uvádí server Games Industry.

Britský Eurogamer pak dodává, že dotčené pozice neměly nic společného s vývojem her, včetně dalších Borderlands. Kdo a z jakých oddělení (PR? Marketing? HR?) dostal padáka a proč, už Gearbox nezveřejnil.

Odprodej Gearboxu, ke kterému došlo v rámci rozsáhlejšího restrukturalizačního programu společnosti Embracer Group, nemá mít žádný dopad na vývoj budoucích projektů, včetně očekávaných Borderlands 4.

Restrukturalizace, kterou Embracer víceméně dokončil právě prodejem Gearboxu za 460 milionů dolarů (asi 10,7 miliardy korun), začala loni v červnu potom, co švédské holdingové společnosti nevyšlo strategické partnerství za 2 miliardy dolarů (46 miliard korun). V jejím rámci zrušil od června 2023 více než 1 400 pracovních míst a zavřel tři studia. Embracer předtím získal Gearbox v roce 2021 za 1,3 miliardy dolarů.

Nejnovější články