Game of Thrones onlineovka pouští detaily a chystá trailer
zdroj: tisková zpráva

Game of Thrones onlineovka pouští detaily a chystá trailer

3. 7. 2012 16:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fanoušci seriálu (a knižní série Píseň ledu a ohně George R. R. Martina) Game of Thrones nemusí zoufat, že se jim zatím dostalo jen vcelku průměrného RPGčka a špatné strategie. Na motivy seriálu se totiž chystá i MMO hra Game of Thrones: Seven Kingdoms. První teaser na ni uvidíme už příští týden na Comic Conu. Na první detaily ale nemusíme čekat až do Comic Conu, máme je tu díky tiskové zprávě už teď. Hned na začátek asi to nejzásadnější, abyste vůbec věděli, na co se připravit a zbytečně nečekali druhý SW:TOR. Game of Thrones: Seven Kingdoms bude MMO postavené na enginu Unity a bude fungovat na bázi free to play.

Z prvních informací to ale nezní vůbec špatně. Ve hře bude hrát roli politika, obléhání měst a hráči se budou nuceni sdružovat do aliancí, které budou proti sobě válčit v PvP. Dějově bude hra zasazena do Seven Kingdoms of Westeros, takže to nebude prequel, sequel nebo nějaký bočák, ale hráči si budou moci zažít přímo ty momenty, které mohli vidět v televizi. Příběh Game of Thrones: Seven Kingdoms začne krátce po smrti krále Roberta Baratheona a Neda Starka. Starkové ze severu vyhlásí válku jihu a oba bratři Baratheona si nárokují trůn.

Hru mají na svědomí vývojáři z Bigpointu a Artplantu, což jsou víceméně casual studia. Bigpoint se může pochlubit MMORPG tituly jako je Empire & State, War of Titans, Pirate Storm a z těch známějších pak Lord of Ultima, nebo Drakensang Online. Artplant pak mají na svědomí casual hříčku Riding Club Championships, ve které se jezdí na koních. Zajímavější je už Battlestar Galactica Online, kterou Artplant dělali přímo pro Bigpoint, a která není vůbec špatná. Třeba se jim spolupráce znovu podaří a Game of Thrones: Seven Kingdoms budou super MMO, ale nic velkého od toho asi raději neočekávejme. Trailer na Comic Conu snad napoví víc.

Nejnovější články