Free-to-play sci-fi Warframe slaví 10. výročí novými rozšířeními i mobilní verzí
zdroj: Foto: Digital Extremes

Free-to-play sci-fi Warframe slaví 10. výročí novými rozšířeními i mobilní verzí

29. 8. 2023 17:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Během uplynulého víkendu se uskutečnil TennoCon 2023: Velká akce pro všechny příznivce populární akce Warframe. Jak fanoušci očekávali, událost posloužila jako oslava 10. výročí free-to-play titulu, se kterou se pojilo mnoho větších či menších oznámení a novinek.

Jako první přišlo na řadu představení slavnostního balíčku Heirloom Collections, který bude ve hře k vyzvednutí po zbytek letošního roku. Hlavním lákadlem je dvojice nových skinů pro Frosta a Maga, které navrhl původní umělecký ředitel Michael Brennan. Balíček taktéž představuje nový druh kosmetických doplňků zvaných Signa. Jde o ozdoby připomínající svatozáře, jimiž si lze zkrášlit v podstatě kohokoliv.

zdroj: Digital Extremes

Kosmetické doplňky jsou jistě hezké, ale hlavní porce novinek dorazí až skrze blížící se aktualizace. První vyjde už v říjnu a jmenuje se Abyss of Dagath. Do hry přinese v pořadí už 54. warframe, halloweenský obsah, nový typ zbraně (bičový meč) a několik dalších novinek, mezi něž patří třeba přepracování systému společníků.

Na něj ještě letos v zimě naváže další velký update s názvem Whispers in the Walls. Představí nový příběhový obsah, pojednávající o střetu mezi Albrechtem Entratim a tajemným mužem ze zdi. Postavíte se nové frakci zvané Murmur, stejně jako upraveným a rozšířeným příslušníkům Necramech, kteří své řady značně posílili.

Update do hry také přidá novou sekundární třídu zbraní – grimoáry. Jde o knihy, které čerpají energii Prázdnoty a nabízí dva režimy střelby. Příchozí lokace rovnou předvede i nové možnosti globálního nasvícení scén, které mají kulisám vdechnout více života. Tvůrci by jimi časem chtěli zkrášlit i zbytek hry.

Poslední velkou změnou, která se do hry podívá ještě letos, je podpora ukládání napříč platformami. V praxi to znamená, že veškerý dosažený postup vás bude doprovázet na každém herním stroji, tudíž není potřeba na jiné platformě vždy začínat od začátku.

zdroj: Digital Extremes

Mnoho novinek se ale chystá i na příští rok. Během něho vyjde aktualizace 1999, která hráče vrátí na úplný začátek a důraz bude klást na klasickou hack-and-slash akci. Bude se v ní cestovat čase a navíc zjistíte, kdo je tajemná postava známá jako Arthur, která nosí nápadně podobné brnění jako warframe Excalibur. 

Studio Digital Extremes se vedle toho chystá vydat mobilní verzi hry, prozatím jen na zařízení se systémy iOS a iPadOS. Podle jeho slov nabídne téměř identický zážitek jako PC a konzolové varianty. Hru již nyní naleznete v App Store, kde se také lze předběžně registrovat.

Pokud už ale máte tohoto frenetického sci-fi plné zuby, můžete chystané fantasy RPG Soulframe od téhož studia, které se včera připomenulo půlhodinovou ukázkou.

Nejnovější články