zdroj: Turn 10

Forza Motorsport odstranila kontroverzní vylepšování vozidel

12. 3. 2024 13:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nová Forza Motorsport je sice skvělá závodní hra, ale neobešla se bez kroků zpátky. Jedním z nejdiskutovanějších byl způsob, jakým si vylepšujete vozidla. Ta jste totiž museli levelovat, abyste si do nich mohli namontovat lepší díly.

V praxi to fungovalo tak, že závoděním s konkrétním autem jste dostávali úrovně a takzvané Car Points. Každá úroveň vám pak odemkla nové díly, což byl sice zajímavý systém, ale taky poměrně grindovací. Nemohli jste si například jako v konkurenčním Gran Turismo 7 jen tak koupit nové auto a okamžitě do něj dát ty nejlepší brzdy, motor a výfukové ústrojí.

To se ale s včera vydaným šestým updatem změnilo. Tvůrci odstranili požadavky dílů na úroveň vozidla, takže si teď můžete auto tunit dle libosti a začít klidně rovnou výměnou motoru. Zároveň přibyla možnost směnit 4 500 herních kreditů za 500 Car Points, aby pořízení dílů nebylo závislé jen na závodění s daným vozem.

Update dále zahajuje nový sezónní obsah pro multiplayer, rivaly i singleplayer, který se soustředí na motorizaci vozidel, konkrétně na představení rozdílů v počtu válců. Samozřejmostí je zástup nových aut i písniček.

Nejnovější články