Forza Motorsport na start přijede nejdříve v červenci
zdroj: Foto: se svolením Turn10 / Forza Motorsport

Forza Motorsport na start přijede nejdříve v červenci

31. 1. 2023 12:00 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Zatímco se už od listopadu 2021 mohou nadšenci do jízdy v otevřeném světě směle pouštět do zápolení v digitální verzi Mexika skrze Forza Horizon 5, příznivci okruhového závodění stále musí čekat na nový díl série Forza Motorsport, který se tentokrát obejde zcela bez číslovky.

Ten se připomněl minulý týden, a to v rámci videa z cyklu Forza Monthly, v němž tvůrci prozradili, že se ve hře objeví 20 různých závodnických lokací (pět jich bude pro sérii zcela nových) a více než 500 licencovaných modelů aut.

Navíc se chystané závody objevily i během streamu Developer Direct. Během něj došlo na další ukázku s novými záběry z hraní. Kromě toho vývojáři na konci videa potvrdili, že nová Forza vyjde během letošního roku. A právě o konkrétnějším datu vydání se v poslední době živě spekuluje.

zdroj: Turn 10 Studios YouTube

Dle dřívějších informací se fanoušci měli původně dočkat už během jara. Nicméně poměrně vágní příslib 2023 z poslední ukázky naznačuje, že hra dorazí až o něco později.

Tuto teorii podporuje i známý novinář a insider Jeff Grubb (děkujeme VGC). Své domněnky o posunu hry do druhé poloviny roku vyjádřil v rámci podcastu Game Mess Decides. Podle informací, které slýchá, by měla být hra na trh uvedena nejdříve ve třetím čtvrtletí letošního roku, tedy v období od července do září. Zároveň je ale na stole i možnost, že vyjde ještě o něco později.

Jak to tedy vypadá, fanoušci si na drandění po okruzích budou muset ještě chvíli počkat. Na druhou stranu tento dodatečný čas může autorům dopomoci k tomu, aby dostáli svým slovům o „dosud technicky nejvyspělejší závodní hře“, která přinese ten nejpropracovanější fyzikální model v celé sérii.

Stále platí, že Forza Motorsport vyjde na PC a Xbox Series X/S. Do svého Xboxu One si ho ale budete klidně moci streamovat za pomoci Xbox Cloud Gamingu. Už tradičně se hned v den vydání stane součástí předplatného Xbox Game Pass.

Nejnovější články