zdroj: Square Enix

Final Fantasy XVI bude první hrou v sérii s ratingem 18+

12. 12. 2022 11:04 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Tvůrci Final Fantasy XVI se nijak netají inspirací v seriálu Hra o trůny a dalších fantasy dílech, která se s vyobrazením středověku dvakrát nemažou. Ohledně toho, že bude nadcházející JRPG krvavější a temnější než jiné díly série, zřejmě nežertovali, jak naznačuje nedávný rating brazilské agentury MSRB. Ta hře udělila doporučení 18+ kvůli plejádě důvodů, mezi nimiž najdeme sexuální scény, vraždění, mučení, užívání drog, prostituci či zločiny z nenávisti, rozhodně tedy nečekejte žádnou nevinnou pohádku.

Adekvátně brutální je i čerstvý trailer nazvaný „Pomsta“ z pátečního udílení cen The Game Awards 2022, který na svém konci prozradil datum vydání a spustil předobjednávky. Final Fantasy XVI vyjde 22. června 2023 exkluzivně pro PlayStation 5, přičemž se podobně jako Final Fantasy VII Remake časem podívá i na PC. Pokud se zaměříme na poznámku psanou drobným písmem, časová exkluzivita šestnáctky potrvá minimálně do 31. prosince 2023, na počítače a potenciální jiné platformy se tak patrně vydá někdy během roku 2024.

Final Fantasy XVI si můžete předobjednat celkem v pěti různých edicích – dvojici digitálních, kdy jedna obsahuje pouze hru a ta druhá k ní přidává digitální artbook a soundtrack, a trojici fyzických, pokud preferujete krabičky. Standardní edice obsahuje disk s hrou a oboustrannou obálku, v deluxe edici najdete navíc steelbook a látkovou mapu světa Valisthea.

Final Fantasy XVI edice zdroj: Foto: Square Enix   Final Fantasy XVI edice zdroj: Foto: Square Enix

Sběratelská edice, jejíž předobjednávky startují dnes exkluzivně v oficiálním obchodě vydavatelství Square Enix, obsahuje všechny výše zmíněné bonusy plus navíc sošku dvojice bojujících eikonů, Phoenixe a Ifrita, osm odznáčků, speciální steelbook, unikátní zbraň Blood Sword, a to všechno zabalené v krabici s ilustrací od dvorního umělce série, Jošitaky Amana.

Final Fantasy XVI edice zdroj: Foto: Square Enix   Final Fantasy XVI edice zdroj: Foto: Square Enix

Nejnovější články