Filmový Resident Evil ukazuje hlavní role na prvních snímcích
zdroj: Foto: Capcom

Filmový Resident Evil ukazuje hlavní role na prvních snímcích

31. 8. 2021 13:25 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Filmová sága Resident Evil s Millou Jovovich v hlavní roli se (doufejme) už dočkala svého konce, to ale rozhodně neznamená, že by značka na stříbrné plátno nepomýšlela dál. Už nějaký čas víme o projektu Resident Evil: Welcome to Raccoon City, který nemá být ani remakem, ani rebootem, ale spíše jakýmsi příběhem o začátku událostí, které z průmyslové metropole udělaly epicentrum zombie nákazy.

Welcome to Raccoon City má adaptovat první dva díly slavné hororové ságy a nabídnout podstatně temnější přístup než filmy Paula W. S. Andersona. Tentokrát si scénář a režii vzal na svá bedra Johannes Roberts, jehož jméno bohužel také není jakoukoli zárukou kvality. Na svém kontě má zatím průměrné snímky 47 metrů a Oni 2: Noční kořist.

Na světlo světa se nyní dostaly první snímky zobrazující hlavní hrdiny příběhu. Podívat se můžete na to, jak bude ve filmu vypadat Leon S. Kennedy (Avan Jogia) nebo Claire Redfield (Kaya Scodelario). Čekat můžeme také přítomnost dalších důležitých postav, jako je Albert Wesker (Tom Hopper), Richard Aiken (Chad Rook), Jill Valentine (Hannah John-Kamen) a Chris Redfield (Robbie Amell). Všechny si je můžete prohlédnout v článku na IGN.

V rozhovoru tamtéž se režisér nechal slyšet, že ve své verzi chce nechat promlouvat všechny postavy, nechce z nich mít jen panáky poplatné herní podobě. Welcome to Raccoon City se má vrátit k hororovým kořenům, zásadní roli bude mít postava Lisy Trevor, která byla v předloze vystavena hrozivým experimentům a stála u zrození tyranta Nemesis. 

Jak to nakonec celé dopadne, se snad dozvíme 3. prosince, kdy má film zamířit do evropských kin. Držme si palce, aby v té doby byla nějaká kina otevřena.

Nejnovější články