FIFA a 2K údajně spolupracují na nové fotbalové hře
zdroj: Electronic Arts

FIFA a 2K údajně spolupracují na nové fotbalové hře

13. 2. 2024 14:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Už když loni po téměř 30 letech skončilo partnerství mezi Electronic Arts a organizací FIFA, nechala se Mezinárodní federace fotbalových asociací slyšet, že značku nehodlá nechat ležet ladem. Zatímco dosavadní tvůrci přišli loni s novou érou virtuální kopané pod hlavičkou EA Sports FC, má se zároveň chystat i velkolepý videoherní návrat Fify, a to v područí největšího konkurenta EA na poli virtuálních sportů: 2K.

S touto spekulací se na sociální síti X včera vytasil insider s přezdívkou Zuby_Tech. O pár hodin později se k němu připojil také editor serveru Insider Gaming, Mike Straw, který tvrdí, že FIFA a 2K mají brzy oznámit partnerství, ve kterém 2K vyvine fotbalovou hru s oficiální licencí.

Drb podle všeho nepřímo nastartoval insider Kurakasis poněkud kryptickým příspěvkem, kde na název vydavatelství pouze narážel a zároveň jím chtěl upozornit na úplně jinou fotbalovou hru z dílny 2K: LEGO 2K Goooal!, která by měla doprovodit letošní Mistrovství Evropy ve fotbale. Spekulace o propůjčení licence Fify je podle něj stará, ale pokud je pravdivá, očekává její oznámení v blízké době.

Prezident asociace Gianni Infantino se během rozvazování spolupráce s Electronic Arts nechal slyšet, že her s oficiální licencí od vícero studií chystají hned několik. Také prohlásil, že jejich hra bude tou jedinou pro fanoušky fotbalu. Na rozdíl od relativně standardního ročníku EA Sports FC 24 se ale FIFA zatím vytasila jen s přinejmenším podivnými pokusy s využitím Web 3.0, blockchainu a NFT.

Partnerství s 2K by tak v tomto případě rozhodně dávalo smysl – vydavatelství pravidelně přináší nové ročníky basketbalového NBA 2K, wrestlingu WWE 2K či golfového PGA Tour 2K a ve sportovním odvětví má údajně velké ambice, mezi které patrně může patřit i fotbalová konkurence EA s licencí Fify. Na případné oficiální oznámení si ale budeme muset počkat.

Nejnovější články