Fanouška přestalo bavit čekání na Hollow Knight: Silksong, tak vytvořil vlastní
zdroj: Team Cherry

Fanouška přestalo bavit čekání na Hollow Knight: Silksong, tak vytvořil vlastní

21. 4. 2023 14:10 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Pokračování kouzelné broučí metroidvanie Hollow Knight: Silksong bych zařadil po bok Hellblade 2. Ne snad, že by hry měly něco podobného po stránce designu nebo hratelnosti, ale obě jsou ve vývoji minimálně od roku 2017 s tím, že datum vydání je stále neznámé a ani o jednom z titulů nevíme mnoho.

S kuriózním projektem přispěchal na Redditu uživatel Falcon175. Toho prostě čekání na vysněné pokračování dobrodružství hbité Hornet přestalo bavit a udělal si Silksong vlastní. 

Team Cherry took too long so I made Silksong myself
by u/Falcon175 in HollowKnight

„Tento projekt je jenom způsob, jak se učím s Unity. Všechny assety jsou očividně vlastnictvím Team Cherry a „hra“ nebude žádným způsobem distribuována,“ píše u krátkého videa autor. Přestože má tvorba jednoho člověka určité mezery, viditelné třeba v chybějících snímcích animací, jde o velice věrnou stylistickou kopii, která vznikla údajně za tři dny. 

Byť by i v jednom člověku mohlo s časem a pílí jít o zajímavý fanouškovský projekt, pořád se bude skládat s assetů chráněných autorským právem, takže pokud nechce Falcon175 obdržet obsílku od právníků Team Cherry, může z něj sdílet maximálně ta videa.

zdroj: Xbox

Celá věc ale ukazuje, jak jsou fanoušci hladoví po jakýchkoliv informacích o Hollow Knight: Silksong. Od posledních oficiálních informací uběhne za chvíli téměř rok a letos se Silksong zatím spojoval akorát s případem podvodných e-mailů, které lákaly na klíče k očekávané metroidvanii.

Nejnovější články