Euro Truck Simulator 2 čeká addon z východní Evropy
zdroj: tisková zpráva

Euro Truck Simulator 2 čeká addon z východní Evropy

1. 2. 2013 17:35 | Novinky | autor: Adam Homola |

Český Euro Truck Simulator 2 by se měl v dohledné době dočkat svého prvního DLC, nebo, jak říkají sami vývojáři, addonu. Hlavním zaměřením přídavku bude mapa východní Evropy a tvůrci prý věnovali speciální pozornost Polsku. Na přídavku se nezačalo dělat teď, ale už ho kutí prý nějakou dobu. Zatím ještě není ani zdaleka hotový, ale některé jeho části už můžou ven a těch jsme se taky na blogu SCS Software dočkali.

Přídavek ponese název Eastern European Expansion a fanoušci Euro Truck Simulator 2 po celém světě se prý nemají urazit, ale právě polská komunita je podle tvůrců nejaktivnější, projevuje největší podporu a tak je logické se na ni zaměřit. Spolupráci mezi SCS Software a polským vydavatelem CD Projekt je prý také doslova příkladná, a tak chtějí tvůrci otestovat, jestli se jim vydání DLC vůbec vyplatí. Jestli to bude moct být do budoucna schůdná cesta, jak hru rozšiřovat dál.

“Bylo by skvělé, kdyby nám trh dokázal, že rozšiřování světa Euro Truck Simulator 2 pro nás nebude ztrátou času,” napsali vývojáři na blogu. Jinými slovy když to vydělá dostatek peněz, budou další DLC. Když o přídavek nebude dostatečný zájem a SCS se jeho vývoj nevyplatí, můžeme na další pokusy asi zapomenout. Vývojáři zatím nemají úplně jasno kterým směrem se po dokončení Eastern European Expansion vydají. V blog postu spekulují nad Skandinávií, zbytkem Francie, Itálií a dalšími státy a směry. Prý se budou snažit najít nějakou metodu, jak najít ten největší potenciál a nastavit si správné priority.

Na závěr ještě dodali, že přídavek EEE nebude zdarma, jeho cena by se měla pohybovat zhruba kolem deseti eur. Není to ale nic povinného, jen dobrovolné rozšíření hry, takže přežijete i bez toho. Navíc mají v plánu hru podporovat i nadále formou bezplatných patchů a updatů - slibují novou AI, nové modely kamionů a samozřejmě opravy bugů. A když budeme hodní, tak možná přijde i nějaké překvapení.

Nejnovější články