Epic Games Store se otevírá nezávislým vývojářům
zdroj: Epic Games

Epic Games Store se otevírá nezávislým vývojářům

20. 8. 2021 15:15 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Epic Games v uplynulých dnech otevřelo betu pro funkci, která de facto kopíruje Steam Direct. Vývojáři a vydavatelé budou moct do obchodu nahrávat své výtvory a zároveň dostanou větší kontrolu nad tím, co se objeví na produktové kartě jejich hry.

Epic si od nové funkce slibuje rychlejší růst herní knihovny, což by mělo být výhodné jak pro vývojáře, tak i pro zákazníky. Beta momentálně funguje pouze na pozvání, ale zájemci se mohou o nové nástroje přihlásit přímo: „Pokud jste vývojáři a chcete svou hru dostat na Epic Games Store k 58 milionům aktivních měsíčních uživatelů, pošlete nám svůj obsah ke zvážení.“

Kromě produktové stránky mají vývojáři možnost sami vytvářet achievementy a nahrávat updaty pro své tituly, ale také se budou starat o cenotvorbu a slevové akce.

Epic se zároveň nechce zbavit kurátorské funkce a upozorňuje, že jakýkoliv nenávistný, ilegální, pornografický či škodlivý obsah přes filtry neprojde. Konkurenční Steam právě kvůli Directu čelil kritice, že přišel o kontrolu nad kvalitou, což později vedlo k zavedení nejrůznějších algoritmů, které by uživatelům měly ukazovat relevantní hry, ale také k větší váze uživatelských recenzí, kurátorství a seznamů přání.

Nejnovější články