Emzáci a kyberninjové ve free-to-play akci Warframe
zdroj: tisková zpráva

Emzáci a kyberninjové ve free-to-play akci Warframe

26. 6. 2012 11:14 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Warframe? Warface, Warfare, Warpath... Warbaby, Warslime, Wartrenky... Proboha, to někdo při výmýšlení názvů svých nových her nepoužívá hlavu, ale nějaký „Generátor cool akčních názvů pro průměrného uživatele ™“? Nicméně, pokud odhlédneme od názvu, stejně není Waframe nějak extra originální. Přijít v dnešní době s free-to-play střílečkou? Pardon, ale to vypadá zase na výsledek vyhozený z náhodného generátoru zapomenutelných titulů.

zdroj: Archiv

Za právě oznámenou sci-fi multiplayerovu střílečkou stojí Digital Extremes, tvůrci Darkness II nebo chystaného a nepříliš nadějně vyhlížejícího Star Treku. Oč půjde? Dvě rasy se sváří, jedna vyhrává, druhá najde bojové obleky Warframe (hahahaha) a to z bojovníků udělá cool superninju připomínající bytosti, kteří vyhrávající protivníky nakopou. Pěkně prosím, já s tím ninjou nepřišel, to Steve Sinclair z Digital Extremes. 

„Jsou to hi-tech ninjové s automatickými puškami v daleké budoucnosti. Něco mezi Dunou a stylem manga (aha, tak proto design postav vykrádá sérii Shin Megami Tensei). A free-to-play nám umožňuje to risknout a udělat tuhle hru“. Prý byla v myslích tvůrců už nějakou dobu, hádám od dvanácti let...

Nechci znít zle (a zním), ale přijde mi to jako klasický výstřel do prázdna, kdy skupina lidí zkusí vytvořit něco průměrného s průměrným názvem a minimální ambicí. Jediné, čím se od současného trendu F2P stříleček Warframe liší je systém. Bude ryze PvE, takže skupina čtyř hráčů bude vržena do série arén a bude bojovat proti počítačem řízeným protivníkům. Možná to je inovace, ale nevím, zda taková, aby ji utáhl free-to-play model. Ale třeba nás čeká příjemné překvapení.

Hra vyjde exkluzivně na PC v zimě. Vy se už nyní můžete na oficiálních stránkách přihlásit do bety, která přijde na podzim.

Nejnovější články