EA ruší vývoj F2P verze Command & Conquer a chystá něco jiného
zdroj: tisková zpráva

EA ruší vývoj F2P verze Command & Conquer a chystá něco jiného

29. 10. 2013 20:41 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Electronic Arts nečekaně ruší vývoj free to play multiplayerové strategie Command & Conquer a rozpouští tvůrčí tým BioWare Victory (dříve Victory Games), vedené veteránem série Might and Magic Jonem Van Caneghemem.

Zrušení hry oznámil post na oficiální stránce, který děkuje všem účastníkům uzavřeného alfa testu, a zároveň narovinu říká: „Vaše odezva z testování zkušební alfa verze je zjevná: Neděláme hru, kterou chcete hrát.“

Rozpuštění týmu BioWare Victory v návaznosti na zrušení projektu potvrdil mluvčí EA pro Polygon a zároveň dodal, že firma pomůže vývojářům z losangeleského týmu s hledáním práce v některém ze studií EA.

Zrušení hry přichází pro nezúčastněného pozorovatele opravdu nečekaně. Free to play hra byla ještě v srpnu prezentována na Gamescomu a Miloš si jejího hraní na E3 odnesl pozitivní dojmy, jak se můžete v jeho článku sami přesvědčit. Odezva hráčů však musela být výrazně jiná.

Pro značku Command & Conquer však zrušení free to play varianty s mikrotransakcemi neznamená konec, alespoň to vyplývá z rozlučkového prohlášení: „Věříme, že Command & Conquer je silná značka se skvělou historií i obrovským potenciálem a jsme odhodláni udělat co nejlepší novou hru tak rychle, jak to jenom půjde. Na to konto jsme začali řešit několik možných alternativ, jak znovu rozjet její vývoj. Těšíme se, až se s vámi budeme moci podělit o novinky, jakmile to další vývoj umožní. Ještě jednou děkujeme za vaši účast a podporu.“

Zrušení free to play varianty Command & Conquer a prohlášení o „restartování vývoje“ jdou tak trošku proti sobě. V zásadě mi z toho ale vyplývá, že free to play hru bez kampaně, která měla původně do hry přibýt někdy v příštím roce, hráči prostě nevzali za svou. EA to reflektuje a na základech již připravené kostry hry vybuduje tradičnější C&C titul s kampaní a multiplayerem, který se bude prodávat klasicky a bude podporován z prodeje DLC.

A teď mě zajímá, co si o tom celém myslíte vy. Měl někdo z vás možnost se uzavřeného alfa testu účastnit? Opravdu to byla taková bída?

Nejnovější články