EA rozdává na Originu zdarma rozšířenou verzi SimCity 2000
zdroj: Vlastní foto autora

EA rozdává na Originu zdarma rozšířenou verzi SimCity 2000

11. 12. 2014 12:44 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Kdybych byl býval věděl, že EA skrze Origin nabídne SimCity 2000 ve verzi Special Edition v roce 2014 zadarmo, nekoupil bych si v roce 1999 krabicovou verzi. Ale takový je už osud. Nejlepší díl v sérii městských simulací SimCity, dokonce v nejlepší edici, lze poslední dva dny pořídit skrze digitální distribuci Origin v rámci programu On the House. Odkaz na kartu hry na Originu je zde

Popisovat SimCity 2000 asi nemá smysl - v roli věčného starosty budujete silnice i městské zóny, to celé z čiré potěchy nad tepající metropoli. Vypíchnu proto, že (možná s výjimkou SimCity 4 včetně všech datadisků) nabízí SimCity 2000 to nejlepší v kategorii odpočinkových budovatelských strategií. Právem lze hru posadit na trůn hned vedle klasického Transport Tycoonu. Má to však ale několik příslovečných "ale". 

Nejprve ale to dobré. Uvnitř Special Edition verze najdete i doplňky jako Urban Renewal Kit, což je utilitka umožňující načtení jiné grafiky budov (stejně jako kreslení nových). Můžete díky tomu budovat nové futuristické metropole i bez výstřelků nejnovějšího SimCity. Stejně tak Special Edition nabízí i salvu katastrofických scénářů, včetně mého oblíbeného totálně šíleného Portlandu. Protože, co lze asi tak dělat, když vám uprostřed města zničehonic vyroste sopka velká asi jako polovina mapy, že?

Hra solidně běží i na Win7, nutno však mít na paměti ("ale"...), že ovládací prvky zestárly opravdu velmi škaredě a nemožnost zoomování kolečkem myši nebo zkostnatělá reakce interface hraní dnešnímu uživateli už docela kazí. Stejně tak EA nezměnilo ani iritující soundtrack a velmi rychle se o slovo začnou hlásit i archaické chyby v konceptu...

simwhat zdroj: Vlastní foto autora

K pořízení hry stačí mít účet na Originu, odkliknout "koupi" hry a pak se nerušeně vrátit do budovatelské atmosféry poloviny 90. let. V rámci programu On the House nabízí Electronic Arts po dobu několika týdnů ke stažení zdarma (resp. stačí hru "koupit" a stáhnout i po vypršení limitu) své nejlepší tituly, v minulosti Battlefield 3, Dead Space nebo Wing Commander 3.

Nejnovější články