Dungeons 2 přidá k hratelnosti Dungeon Keepera i souboje z klasických RTS
zdroj: tisková zpráva

Dungeons 2 přidá k hratelnosti Dungeon Keepera i souboje z klasických RTS

20. 2. 2015 14:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pořád vás mrzí jak EA zprznila mobilní verzi Dungeon Keepera? Inu, už nemusí. Nejen, že jsou k dispozici první dva díly třeba na GOGu, ale za chvíli vyjde i novinka Dungeons 2, která je vlastně takovým nepřiznaným moderním remakem legendární klasiky od Bullfrogu. Pokračování Dungeons ale původní koncept dost výrazně rozšiřuje a vedle managementu dungeonu i minionů dojde také na válčení ve stylu real-time strategií.

Vtip je v tom, že Dungeons 2 bude mít dvě dost rozdílné části. První je klasický management dungeonu a jednotlivých místností, tedy hratelnost původního Dungeon Keepera. Druhá část se pak odehrává na povrchu, kam se vydáte až ve chvíli, kdy vám kobky vygenerují dostatek zdrojů, abyste s nimi utáhli válku jako v real-time strategiích. Na povrchu se totiž skrývají lidé a jejich krásná města, která musíte zničit.

Lidé ale nejsou jen na povrchu. I po vzoru své slavné předlohy vám do dungeonu občas napochodují hrdinové hledající poklady a slávu, které musíte odrážet seč vám síly stačí. A jakmile těch sil nahromadíte dostatek, vydáte se pro změnu do jejich království vy. V signleplayeru budou k dispozici dvě hratelné frakce, dohromady 26 unikátních potvor, několik typů hrdinů a několik herních módů.

zdroj: YouTube.com

Vedle toho nabídne hra i multiplayer pro čtyři hráče buď přes LAN, nebo online. Vývojáři také slibují, že tentokrát nebudou s černým humorem vůbec šetřit a dočkat bychom se měli i spousty narážek a referencí na fantasy knihy, filmy a seriály. Dungeons 2 můžeme očekávat už 24. dubna, kdy hra vyjde na PC, Macu a SteamOS.

Nejnovější články