Duke Nukem Forever odhaluje svůj humorný multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Duke Nukem Forever odhaluje svůj humorný multiplayer

4. 3. 2011 12:45 | Novinky | autor: levis |

Nejnovější číslo OXM přineslo obsáhlé preview Duke Nukem Forever spolu s prvními informacemi o multiplayeru. Čekají vás čtyři módy Dukematch, Team Dukematch, Capture the Babe a Hail to the King, z nichž ty první dva budou variací na klasický DM/TDM a čtvrtý na King of the Hill. Třetí mód představuje komickou úpravu známého CTF, kdy budete muset protějšímu týmu ukrást jejich dívku - jakmile se jí ale zmocníte, slečna začne řvát a panikařit, dokud ji nevlepíte facku na uklidněnou.

Hrát se bude maximálně v osmi hráčích, respektive v týmech po čtyřech, a to celkem na deseti mapách včetně westernového městečka typu Morning Wood, kasina ve Vegas nebo přepracované verze Dukeburgeru, kde mají po herním světě běhat miniaturní Dukeové. Na některých mapách dokonce najdete jetpack, který bude v singleplayerové složce hry úplně chybět. Ze zbraní je potvrzená pistole, brokovnice, Ripper Chaingun, Pipebomb, raketomet, Shrinker, Railgun, Freezer, Devastator a Tripbomb, přičemž používat budete moci vždy jen dvě primární zbraně plus bomby.

Během hraní půjde aktivovat mód Holoduke coby poctu starému Duke Nukemovi 3D, akorát že hráč bude v tomto módu skrytý, takže se lehce připlíží k nepříteli a nikým nezpozorován ho podřízne. Duke bude během multiplayerových zápasů brát i steroidy, které mu dovolí zabíjet jedinou ranou na blízko a rychleji běhat - ovšem za cenu toho, že na steroidech nelze používat zbraně.

Pokud hrdinu zmenší Shrinker, zbraně mu zůstanou, ale budou působit jen desetiprocentní poškození, takže v trpasličí podobě někoho jen tak asi nezabijete. Konečně během hraní budou všichni sbírat i zkušenostní body, které po dosažení určitého levelu investujete do přizpůsobení postavy. Chybět nebude ani ukazatel skóre s achivementy za různé vylomeniny, např. když někoho zabijete jako Holoduke nebo se naopak sami omylem odprásknete s Pipebombou.

Duke Nukem Forever vyjde na PC, PS3 a X360 6. května, naše dojmy ze hry najdete v tomto článku.

Nejnovější články