Driver se vrátí na obrazovky, ale ne jako hra. Ubisoft chystá seriál na novou platformu
zdroj: tisková zpráva

Driver se vrátí na obrazovky, ale ne jako hra. Ubisoft chystá seriál na novou platformu

15. 9. 2021 16:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Ubisoft má vedle Splinter Cellu a Prince z Persie v kapse ještě minimálně jednu značku, o jejíž návrat hráči opakovaně žadoní, byť o něco méně halasně. Je jí Driver, automobilová akční série, která svůj život započala už v éře prvního PlayStationu a naposledy se přihlásila o slovo v roce 2011 s dílem Driver: San Francisco, pokud tedy nepočítáme handheldový spin-off pro Nintendo 3DS, který je o tři roky mladší.

Žádosti fanoušků byly tentokrát vyslyšeny aspoň napůl. Nová hra se sice nechystá, zato je v přípravě seriálová adaptace. Značka skoro deset let pořádně nežije, na druhou stranu je její příběhové pozadí pro seriál jako stvořené. Hlavní hrdina John Tanner je bývalý závodník, který se stal detektivem newyorské policie. Zlí jazykové mohou tvrdit, že je to jak zápletka z osmdesátkového braku, ale cílem Ubisoftu je zjevně popcornová zábava a ne kdovíjaké umění.

Firma se seriálem cílí přímo na hráčskou komunitu. Nevzniká totiž pro masivně rozšířené platformy, jako je Netflix nebo HBO, ale pro zatím ještě neexistující službu Binge, která má být spuštěna v příštím roce a přinášet originální seriály a pořady pro hráče.

Šéfka filmové a televizní divize Ubisoftu Danielle Kreinik v tiskovém prohlášení uvedla, že pro firmu je důležité prezentovat zavedené značky novými a vzrušujícími způsoby. Spolupráce s Binge je podle ní skvělým způsobem, jak přinést Drivera publiku, které o něj má největší zájem. Tak uvidíme, zda ten zájem bude dostatečně velký.

Nejnovější články