Doom slaví 30 let. John Romero naděluje Sigil 2 zdarma
zdroj: John Romero

Doom slaví 30 let. John Romero naděluje Sigil 2 zdarma

12. 12. 2023 17:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Ikonická střílečka Doom od id Softu oslavila během uplynulého víkendu 30. výročí od vydání. Poblahopřál mu mimo jiné i jeden z jejích tvůrců, John Romero, který u této příležitosti vydal své pokračování neoficiální kampaně: Sigil 2. Přidává celkem devět úrovní a vyzvednout si ho můžete zcela zdarma na vývojářově webu.

Jde o přímé pokračování prvního Sigilu, kterým Romero s mírným zpožděním v roce 2019 poctil tehdejší čtvrtstoletí střílečkové legendy. Obě dodatečné kampaně jsou takzvanými megawady, které běží v enginu původního Doomu, k jejichž spuštění potřebujete GZDoom (a k jeho spuštění zase kopii Doomu z roku 1993).

Odehrát je můžete v singleplayeru, ale osm z nich vám v multiplayeru poslouží i coby úrovně do deathmatche. Zároveň vás potrápí vcelku zdrcující, originálu věrnou obtížností a navíc skrývají četná tajemství – v každém levelu se kupříkladu někde ukrývá slavná modro-černo-červená textura, kterou musíte trefit, abyste si odemkli tajnou místnost.

Heavymetalový hudební doprovod pro Sigil 2 složil nashvillský skladatel Bryant Lowry pod pseudonymem Thorr. Verze se soundtrackem už nicméně zdarma není – pořídit si ji můžete za všeříkajících 6,66 eur na Romerově webu.

A pokud chcete slavit opravdu ve velkém stylu, můžete si za 69,95 eur předobjednat fyzický big box klidně i s podpisem a dalšími bonusy včetně samolepek, plakátu nebo USB ve tvaru nábojnice do brokovnice.

Nejnovější články