Do dinosauří střílečky Exoprimal časem doputuje obsah ze sérií Street Fighter a Monster Hunter
zdroj: Capcom

Do dinosauří střílečky Exoprimal časem doputuje obsah ze sérií Street Fighter a Monster Hunter

11. 7. 2023 16:45 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Kooperační střílečka Exoprimal, ve které se utkají komanda ostřílených bijců v bojových kombinézách se zástupy dinosaurů proudících časoprostorovými trhlinami, zatím o svých kvalitách vyloženě nepřesvědčuje (viz dojmy). Na druhou stranu se ale ze hry stále může vyklubat nenáročná zábava, která na několik hodin postačí.

Co z toho nakonec vzejde, se uvidí již za pár dní, kdy dorazí plná verze. Tuto důležitou skutečnost připomíná nejnovější ukázka, která se snaží zájemce přesvědčit o tom, že zde kromě hromady akce bude taktéž jakýsi příběh, který snažení zarámuje. Světlo reflektoru si ale stejně kradou především výbušné momenty a nekonečně střílení. Ostatně v druhé půlce se video „zvrhne“ do představování hlavních schopností jednotlivých herních tříd/obleků.

zdroj: Capcom

Kromě výše zmíněného videa Capcom do světa vypustil ještě jedno. Jeho úkol je jasný – seznámit zájemce se hrou a vysvětlit jim plány do budoucna.

Už nějakou dobu se ví, že hlavní režim nese název Dino Survival. Ten nabídne možnost hraní PvP i PvE zápasů, v nichž se utkají dva týmy o pěti hráčích. Do které verze se pustíte, zůstane díky nově přidané funkci čistě na vás, případně to lze ponechat náhodě (v tom případě dostanete malý bonusový obnos zkušenostních bodů).

V první možnosti si každopádně do sytosti užijete přímé střety s konkurenčním týmem hráčů, zatímco v druhém režimu půjde o pomyslnou přetahovanou, ve které týmy závodí o to, kdo jako první dokončí dané úkoly. Dokončování zápasů hráče odmění postupem v příběhu, zkušenostmi i herní měnou, což jim umožní dodatečné vylepšování postavy a jednotlivých modulů.

Vydáním plné verze ale zábava teprve odstartuje. Autoři mají v plánu titul podporovat sezónním obsahem, který postupně představí nové herní režimy i dodatečné možnosti obleků.

První sezóna odstartuje hned s vydáním, ale úvodní obsahová vlaštovka v podobě kooperačního módu Savage Gauntlet dorazí až 28. července. Následně 17. srpna vyjde první klíčová aktualizace, která představí 10 nových „alfa“ variant obleků, které přinesou alternativní zbraně.

Druhá sezóna odstartuje až někdy v půlce října a doveze novou mapu, moduly i finální misi. Tím zajímavějším ale nejspíše bude obsah inspirovaný nedávnou bojovkou Street Fighter 6, se kterým se do střílečky podívá Ryu.

Na třetí sezónu si hráči musí počkat do ledna 2024. Přidá nové „beta“ varianty obleků a nebezpečnější verzi Triceratopse. Také během ní dojde na druhou spolupráci, tentokrát se sérií Monster Hunter. Zatím nebylo upřesněné, na co přesně se v ní lze těšit. Možná na přidání nějakého ikonického monstra.

Kromě výše zmíněného titul taktéž nabídne svou vlastní variantu battle passu, která nabídne placenou i bezplatnou variantu. Jako odměny zde budou v podstatě jen kosmetické doplňky.

zdroj: Capcom

Exoprimal vyjde již tento pátek 14. července na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Jestli za hru nechcete platit plnou cenu, už v den vydání bude rovnou dostupná ve službě Game Pass.

Nejnovější články